Haberler

Bilek Güreşinde Dünya Şampiyonu Oldu

ÇANAKKALE'de yaşayan yürüme engelli 41 yaşındaki Ümit Burunlular, 1-10 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda, ağırsıklet kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

ÇANAKKALE'de yaşayan yürüme engelli 41 yaşındaki Ümit Burunlular, 1-10 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda, ağırsıklet kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

Çanakkale'de 2004'te geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme kabiliyetini yitiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ümit Burunlular, 4 yıl önce başladığı bilek güreşi sporunda sürekli olarak kendisini geliştirdi. Geçtiğimiz 1-10 Ekim arasında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Ümit Burunlular, ağırsıklet kategorisinde 4 maçını da kazanarak namağlup dünya şampiyonu oldu; altın madalya aldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı ve Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübü'nün sporcusu Ümit Burunlular, geçtiğimiz Mayıs ayında Avrupa Şampiyonu olduğunu ve şimdi de bu başarısını Dünya Şampiyonluğuyla perçinlediğini belirten Burunlular, bu başarısını şehitlere armağan etti. Şampiyonaya 72 ülke ve 1400 sporcu katıldığını söyleyen Ümit Burunlular, "Dünya Şampiyonasında, ağır sıklet kategorisinde 11 sporcu vardı. Bu sporcular arasından dünya birincisi olduğum için çok mutluyum. Bana Sofya'da destek olan Bulgaristan Türkiye Büyükelçiliğine ve konsolosluğuna teşekkür ediyorum. Yine sponsorum Çanakkale Ortes Protez Merkezine de teşekkür ediyorum" dedi.

Çanakkale'ye dönen dünya şampiyonu Ümit Burunlular'ı havaalanında ailesi, arkadaşları ve Engelli Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Kadir Yavaş karşıladı.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Çanakkale Sofya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title