Haberler

Bilecikli Gençlere Ücretsiz Manisa, Trabzon ve Amasya Gezisi

Bilecik’te, "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

Bilecik'te, "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında düzelecek Manisa, Trabzon ve Amasya gezileri, 4 gece 5 gün olacak şekilde 14-29 yaş grubu gençlerin katılımıyla gerçekleşecek. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla gezinin düzenlendiğini belirtti. Yıldız, "Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almalarına katkı sağlanması amaçlanan projede gençler, gittikleri şehirlerde bulunan tarihi ve kültürel değerleri öğrenme, çevre temizliği, fidan dikimi, dezavantajlı ailelerin ziyaret edilmesi gibi birçok imkanı elde etmiş olacaklar. Projeden sadece kendi imkanlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2 bin TL'nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacak. Tüm gençlerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Bilecik Gençlik Merkezi'nin tüm faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum" dedi.

GEZİLER ÜCRETSİZ

Gezilerin ücretsiz olduğunu hatırlatan İl Müdürü Yıldız, "Tüm masrafları bakanlığımızca karşılanacaktır. Proje başvuruları başlamış olup, başvurular http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Gençler, 1 dönem için 1 il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır. Manisa gezisi 19-23 Temmuz tarihleri arasında erkek, 26-30 Temmuz tarihleri arasında kız, 2-6 Ağustos tarihleri arasında erkek grupları gidecek. Trabzon iline, 26-30 Temmuz tarihlerinde kızlar, 2-6 Ağustos tarihleri arasında erkekler, Amasya'ya ise; 29 Ağustos - 2 Eylül arasında erkek 5-9 Eylül tarihleri arasında kız grupları gidecek" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trabzon Bilecik Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title