Haberler

Bilecik'teki Öğrencilerin, Öğretmeni Darbettiği İddiası

Kentteki 5 eğitim sendikasının başkanı ve üyeleri, olayı kınadı.

Bilecik'te, 5 eğitim sendikasının başkanı ve üyeleri, merkez Ertuğrul Gazi Lisesi'nde İngilizce öğretmeni H.Ç'nin, bir öğrenci tarafından darbedilmesini kınadı.

Kentte faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Yel, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Fikret Turan, Eğitim-Sen Şube Başkanı Serdar Birsen ve Aktif Eğitim-Sen Şube Başkanı Selami Korkmaz ile üyeler, Ertuğrul Gazi Lisesi önünde, ortak basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Yel, öğretmeni H.Ç'nin, okul bahçesinde 5 Aralık'ta bir grup öğrencinin pansiyonda kalan öğrenciye evci izni vermediği gerekçesiyle darp edildiğini anımsattı ve olaya sebep olanları kınadıklarını söyledi.

Öğretmenin yaralarının iyileşeceğini ancak eğitim camiasının yüreğindeki yaranın hiçbir zaman iyileşmeyeceğini ifade eden Yel, şunları kaydetti:

"O yumruk ve tekmeler sadece arkadaşımıza değil tüm eğitim çalışanlarına atılmıştır. Bizler görevleri başında daha iyi bir gelecek için çalışırken hak etmediğimiz çirkin saldırılara maruz kalıyoruz. Hastane de doktor, hemşire, sağlık memuru, okul da öğretmen ve idareciler, sokaklar da polisimiz ve diğer kamu çalışanları ile gençlerimiz toplumsal şiddetin kurbanı olmaktadır. Başımızı kuma gömerek sorunların çözülmesini bekleyemeyiz. Sorunların üstüne gidilmeli, toplumsal çareler aranmalıdır. Artık, toplum olarak bu şiddete 'dur' deme zamanı geldi de geçiyor.

Öğretmenlerin yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldığını savunan Yel, şöyle devam etti:

"Bunun nedeni, öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Okullarda öğretmenin etkinliği son yıllarda azaltılmıştır. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Eğitim çalışanlarının bu kadar psikolojik baskı altına alındığı, maddi imkansızlıklara rağmen görevlerini yapabilmek için canla başla çalıştığı bir dönemde, toplumun çeşitli kesimlerinden, küçük bahaneler üretilerek salınan şiddet, milletin geleceğine sıkılan kurşundur. Öğretmen her şeyden önce itibarını istiyor. Öğretmenimize şiddet uygulayan kendini bilmezleri şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz." - Bilecik

Kaynak: AA / Güncel

Aktif Eğitim Sen Eğitim Bir Sen Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title