Haberler

Bilecik'te Yeni Adliye Binası Acil İhtiyaç

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, kentin acil şekilde yeni bir adliye binasına ihtiyacı olduğunu, yaptıkları görüşmelerde bu talebin kabul gördüğünü belirterek, "Bize 2014 yatırım planında adalet sarayı yapma sözü verdiler, resmi çalışmalar da yapıldı" dedi.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, kentin acil şekilde yeni bir adliye binasına ihtiyacı olduğunu, yaptıkları görüşmelerde bu talebin kabul gördüğünü belirterek, "Bize 2014 yatırım planında adalet sarayı yapma sözü verdiler, resmi çalışmalar da yapıldı" dedi.

Başsavcı Yaşar, halen bulundukları Adalet Sarayı binasının 1980'lerin ihtiyaçlarına göre yapıldığını, yapılan iyileştirilmelerin de ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirtti. İHA Muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kamil Yaşar, mevcut binanın dışında iki tane daha ek binaları olduğunu, buralarda kiralık şekilde hizmet verdiklerini anlatarak, "Denetim serbestlik büromuz, icra dairemiz başka yerde. Asıl olan bütün adliye içi kurumların bir binada toplanması ve vatandaşa daha iyi hizmet verilmesi. Biz de bu konuda geldiğimden beri çalışmalar yaptık. Önceki sayın Adalet Bakanımız, sonraki Adalet Bakanımızla görüştük. Yeni bir adliye ihtiyaç olduğunu bildirdik. Orada da kabul gördü. Bize 2014 yatırım planında adalet sarayı yapma sözü verdiler. Resmi çalışmalar da yapıldı. Şiddetle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada adliye çalışanların, hakimlerin ve savcıların kaldığı bir yer değil adalet sarayı. Aynı zaman da vatandaşların da geldiğinde her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği, beklerken zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve iyi bir binanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ondan öte yine biz burada çok sıkışık dar odalarda hizmet veriyoruz" dedi.

"BAZI PROJELERİ UYGULAYAMIYORUZ"

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, bina yetersizliğinin tasarladıkları bazı projelerin uygulanmasını da engellediğini belirtti. Yaşar, "Mesela bizde bir mahkeme yönetimi sistemi projesi var ve onun için bize bir mekan lazım. Burada vatandaş geldiğinde buradaki kişilere derdini anlatıyor ve ona göre vatandaşı yormadan ne istiyorsa oraya yönlendiriyoruz, refakat ettirmek istiyoruz. Böyle bir büro kurmak için bile bir odamız yok. Bu olduğunda şu kolaylık olacak; karmaşa önlenecek, vatandaş doğru yere doğru müracaatını yapabilecek. Ondan sonra bizim yine Bilecik 1980'lere göre düşünüldüğü için Bilecik'te bir bina. Hakim savcı sayısı çok az şuan iki katı arttı. Normalde en az bir yüzde 30 oranlarında artması lazım ki zamanla kararlar çıkabilsin. Kamuoyu tatmin edilebilsin. Hakim ve savcı ihtiyacımız olduğu halde oturtacak oda olmadığı için bu talepten imtina ediyoruz. Çünkü, bir hakim demek aynı zaman da bir mahkeme demek. Tek kişi değil, bunun en az 5 kişilik bir kadrosu, bir duruşma salonu, bir çalışma odası olması gerekiyor. 5 tane hakim arttırdığımızda bu bir kat demek. Dolayısıyla bize yeterli bir adliye değil. Baktığımız da bize yeni bir adliye lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Biz bunun ihalesini belki erken yapıldığı için burada takipçisi oluyoruz. İnşallah bu sene sonunda veya 2015 yılı içerisinde temelinin atılmasını ümit ediyoruz" diye belirtti.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZA DA ADALET SARAYI İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEDİM"

Bilecik'i ilk geldiğinde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile görüştüğünü belirten Başsavcı Yaşar, "Kendisi de hakim kökenli olduğu için şiddetle bir adalet sarayına ihtiyacımız olduğunu belirttim. O da bize bu konuda elinden ne gelirse yapabileceğini söyledi. Ancak Bilecik'te maliye, hazine, arazi veya belediye arazisi olmadığını, kendisi de tüm kamu kurumlarının kullanacak bir alan arayışı içinde olduğunu ve henüz belirleyemediklerini söyledi. Onlar da Amerika'da olduğu gibi okullar bölgesi, kamu kurumlar bölgesi olması vatandaş için çok büyük bir kolaylık. Ama Bilecik coğrafi yapısı itibariyle buna ne kadar uygun bilmiyoruz. Bu bölgenin de nerede oluşacağı henüz belli değil. Bizim de şiddetle adliyeye ihtiyacımız var. O nedenle bireysel olarak bir adliye yapmayı daha öncelikli görüyoruz. Ama o daha önde bir şey olursa kamu hizmet binalarının ve bizim adliyenin aynı bölgede olması uygun olur diye düşünüyoruz. Bu projede yer alırız hatta benim kişisel düşüncem de böyle, olması gereken de böyle. Biz kamu kurumları vatandaşa hizmet için varız. İşlerini kolaylaştırmak için varız. Çünkü adliye ile hükümet daireleri iriltili işler. Bir taraftan sabıka kaydını alırken, diğer taraftan milli eğitimde, maliyede, vergi dairesin de işini vatandaş zaman kaybı olmaksızın görebilmeli çünkü günümüzde en önemli şey zaman. Ondan dolayı kamu bölgesi, kamu kurumları bölgesi bu projeye sıcak bakıyoruz. Olması gerektiğini düşünüyoruz ama uzun vadeli olması da bizim adli hizmetlerimizin gecikmesine neden olduğu için bireysel bir adliye yapma arayışı içine girdik. Bakanlıktan biz ödeneğini talep ettik, onlar da bu bütçe de bize yer ayırdılar" dedi.

"AYRILMIŞ ÖDENEĞİMİZ VAR"

Cezaevinin olduğu yerde 40 dönümlük bir arazileri olduğunu, orada bir adliye binası sonrasında lojman yapmayı planladıklarını anlatan Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Çünkü adliye binaları yapıldıktan 5-6 sene sonra yeni bir binaya ihtiyaç duyuyor. Yaptığımız binaların yanına ek bina yapılacak bir arazi olması gerekiyor. Bizim buradaki arazimizin bunu karşılayacak olduğunu görüyoruz. Bize ait bir arazi olduğu için kamulaştırma gereksinimiz yok. Tek engelimiz bizi tereddütte düşüren küçük sanayi sitesinin bulunması. Ama zamanla belediye onun kalkacağını söylediğin de, bizim adliyenin yapımı bittiğinde güzel bir adliye olacağını düşünüyoruz. Adliye ihtiyaç planına alınıyor bütçe görüşmelerinin içerisinde Adalet Bakanlığı bütçesi içine 2015 yılında Bilecik Adliyesi içinde bir miktar pay koyuyor biz bunu yaptırdık. Sonrasında bunun merkez bürokratları ihale ediyor. İhale yapılmadı, ancak bizim bütçede adliye Bilecik ihtiyacını görecek adliye yapımı için ayrılmış ödeneklerimiz var. Bu ödeneğin ihaleyle fiiliyata dönüştürülmesini bekliyoruz. Taleplerimiz bu yönde olacak. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title