Haberler

Bilecik'te U-15 Ligi Kuruldu

Bilecik’te 2 grup 11 takımın oluşturduğu U-15 Ligi kurularak, kura çekimleri gerçekleştirildi.

Bilecik'te 2 grup 11 takımın oluşturduğu U-15 Ligi kurularak, kura çekimleri gerçekleştirildi.

Bilecik Amatör Spor Kulüp Federasyonu (ASKF) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı sonucunda, 2 grup 11 takımın oluşturduğu U-15 Ligi kurularak, aynı salonda ligin kura çekimleri gerçekleştirildi. Yapılan U-15 ligi kurulma toplantısına Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Sorumlusu İsmail Özdil ve U-15 liginin kurulması için başvburan takımların başkanları ile yöneticileri katıldı.

U-15 Ligi hakkında bilgi veren Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, 11 takımın müracaat ettiğini ve bu müracaatlar sonucunda 2 grup şeklinde bir lig kurulacağını belirterek, "Şuan 10 takımın temsilcisi burada. Söğütspor bir tek katılmadı. Toplam 11 takım birlik düşünüyoruz. Siz de takdir edersiniz ki 11 takımlı lig Mart ayının 7'sinde sona erecek ve bu lig için federasyona bildirmemiz gerekiyor sezonun bitiş zamanını. Biz bu Lig'i tek devreli belirlediğimiz sahalarda mesele Bayırköyspor siz ya burayı tercih edeceksiniz ya da Osmaneli'ni tercih edeceksiniz. Gençlerimizi biz toprak sahalarda zemini bozuk sahalarda oynatmak istemiyoruz. Sadece Bayırköyspor Osmaneli'nde veya Bilecik'te oynar diğer takımlarda sorun yok. Biz ne kadar maç oynatırsak hem sizler adına iyi hem bizler adına iyi. Bunu kesinlikle söylüyorum lütfen sosyal medya da 'Ya o ligi ASFK istemiyor, falanca ligi İl Temsilcisi istemiyor, Gençlik Spor istemiyor' anlamında lütfen açıklamalar yapmayın. Biz ne kadar lig oynatırsak ne kadar maç oynatırsak hepimizin menfaati. Biz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için buradayız" dedi.

Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ise, kurulacak ligin Mart ayının 7'sine kadar bitmesi ve bu tarihte ligin sonuçlarını federasyona bildirmeleri gerektiğini anlatarak, "Toplam periyotta da tek devreli olsa zaten Mart'ın 5-6'sın da biter lig. Bu periyotta da kar yağdı, erteleme oldu şu bu olduğu zaman maçları hafta arası oynatmak zorundayız. Çünkü federasyona bu takvimi bildirmek zorundayım. O zamana kadar da maçları bitirmek zorundayım. Hafta arası oynatma pozisyonu da olabilir ve hafta sonu da buna da hazırlıklı olalım. ya da şubatta tatilde çarşamba iki hafta maç koyalım. İki hafta kazanmamız lazım bizim" dedi.

Konuşmaların ardından kura çekimi yapıldı. Kuranın sonunda A Grubu (Bilecik Grubu) 'nda ilk hafta Ertuğrulspor-1308 Osmaneli Belediyespor, İl Özel İdarespor- Bayırköyspor, Bilecik Edebalispor-Gölpazarı Belediyespor; B grubunda ( Bozüyük Grubu) ilk hafta müsabakaları ise, Vitraspor-Bozüyük İdman Yurduspor, Güneşspor-Söğütspor karşılaşırken Yeşilyurtspor ilk haftayı Bay geçecek.

Öte yandan U-15 Liginin ilk hafta maçları 2-3 Ocak 2015 tarihinde başlayacağı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaneli Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title