Haberler

Bilecik'te Teröre ve Maden Kazasına Tepki

Bir grup genç, son günlerde yaşanan terör olaylarını ve Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasına tepki göstermek amacıyla araçlarıyla konvoy yaptı.

Bilecik'te, bir grup genç, son günlerde yaşanan terör olaylarını ve Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasına tepki göstermek amacıyla araçlarıyla konvoy yaptı.

Merkeze bağlı Vezirhan beldesinde bir araya gelen grup, Türk bayraklarıyla donatılmış araçlarıyla Bilecik merkeze geldi. Grup, şehir merkezinde tur attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Vezirhan Gençliği Sözcüsü Hakan Arabacı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların ülkeyi olduğu gibi kendilerini de derin üzüntüye sevkettiğini ifade ederek, Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan astsubay Necdet Aydoğdu'nun, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradığını ve şehit edildiğini hatırlattı.

Terör olayının ülkeyi etkilediği sırada Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasının adeta şok etkisi yarattığını belirten Arabacı, şöyle konuştu:

"18 işçi şu an mahsur durumda ve 11 bin ton suyun içinde yaşam mücadelesi veriyor. Daha Soma'nın etkisi üzerimizden geçmemişken, yaralar tazeyken neden hala bu vahim olaylar yaşanıyor. İhmalkarlık nerede? Bu kazalar göz göre göre yaşanmakta. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Dünyanın hangi ülkesinde hava karargahının dibindeki bayrak dış güçler tarafından indirilmiş ve buna izin verilmiştir? Neden Necdet Astsubay, hamile eşinin yanında kafasından vurulmuştur? Neden Ermenek'te 11 bin ton suyun içinde 18 Türk işçi mahsur kalmıştır? Neden Hakkari'de 3 askerimiz şehit edilmiştir. Tek istediğimiz, temennimiz, ülke insanının ve askerinin refah içinde yaşamasıdır. Yoksa biz gençler olarak bu tabloları gördükçe daha da sivriliyor, daha da oturduğumuz yerden kalkıyoruz."

Grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak, dağıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Vezirhan Karaman Bilecik Ermenek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title