Haberler

Bilecik'te "Tarih ve Kültür Sohbetleri"

Sakarya Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adam: "Empatinin önünde bilgi eksikliği, ön yargı ve bencillik engelleri var, bunların olduğu yerde karşımızdakini anlama...

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüdaverdi Adam, empatinin önünde bilgi eksikliği, ön yargı ve bencillik gibi engellerin bulunduğunu ve bu engellerin olduğu yerde karşısındakini anlama şansının bulunmadığını söyledi.

Prof. Dr. Adam, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Tarih ve Kültür Sohbetleri" kapsamında düzenlenen "Ailede empatik iletişim" konulu konferansta, iletişimle insanların karşısındakine bilgi, duygu, düşünce ya da davranış aktardığını ifade ederek, empatinin günlük hayatta çok kullanılan bir kavram olduğunu kaydetti.

İnsanların karşısındakini anlamanın tek yolunun empati kurmak ve onun yerine geçebilmek olduğunu anlatan Adam, şöyle konuştu:

"Empatide zihinsel, fiziksel ve duygusal anlamda empati kurmamız gerekiyor. Empati kurarken insanın karakterini de dikkate almalıyız. Eğer empati kuramazsak karşımızdakini anlama şansına sahip değiliz. Empati kurmadan anlamak mümkün değil. Empati kurarken 'onlar, ben ve sen' basamağı olmak üzere üç temel basamak var. Empati kurarken bu üç basamakla hareket ediyoruz. Doğru empati basamağını da kullanmamız gerekiyor. Empatinin önündeki engeller bilgi eksikliği, ön yargı ve bencillik. Bunların olduğu yerde karşımızdakini anlama şansımız yok. İnsanların kendimiz hakkında doğru empati kurmalarını istiyorsak, kendimizle ilgili doğru bilgiler aktarmamız lazım. Bilgi aktarırken aynı zamanda karşımızdakini ilgilendiren doğruluğundan emin olduğumuz faydalı bilgiler aktarmamız gerekiyor. Ön yargılardan uzak olduğumuzda insanlar hakkında sağlıklı empati kurabiliriz. Doğru empati kurabilmek için doğru donanıma ihtiyacımız var. Empatilerin düşünce yoluyla anlaşılabilmesi önemlidir. Her düşünce kendi içinde tutarlı bir mantığa sahiptir. Eğer dünyamızda farklara yer yoksa empati yapma şansımız yine yoktur."

Konuşmanın ardından Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Prof. Dr. Adam'a üzerinde üniversite ambleminin bulunduğu tabak hediye etti.

Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Refik Arıkan, öğretim üyeleri, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve üniversite öğrencileriyle vatandaşlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title