Haberler

Bilecik'te Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2007 yılında uygulanmaya başlayan makine ekipman alımlarının desteklenmesi programının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 2007 yılında uygulanmaya başlayan makine ekipman alımlarının desteklenmesi programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Müdürlük Toplantı Salonu'ndaki Toplantıya, Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Temel Levent, ilçe müdürlüklerinde görevli personel ile Tar-Gel projesi kapsamında çalışan teknik elemanlar katıldı.

Levent, makine ekipman alımlarının desteklenmesi programı amacının, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası rekabet edilebilir bir düzeye getirmek olduğunu kaydetti.

Yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 22 Temmuza kadar istenilen belgelerle birlikte müdürlüğe başvurmaları gerektiğini anlatan Levent, programın 34 makine ekipmanını kapsadığını bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kocabaş Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title