Haberler

Bilecik'te "Lider Çocuk Tarım Kampı" Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğa ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğa ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş, ilköğretim öğrencilerin doğa ve çevre bilincini kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretimi süreci hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında etkinlik düzenlendiği belirtti. İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde öğrencilere Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Tarım Nasıl Başladı" ve "Toprakların Doğru Kullanımı" adlı video izlettiklerinin anlatan Kocabaş, "Kozabirlik İlköğretim Okulu öğrencileri ile gerçekleşen kamp programı çerçevesinde öğrenciler ile eğlenceli bir şekilde tarım, gıda güvenirliği, hayvansal üretim hakkında bilgilendirdik. Dalından meyve toplayıp yemenin, ahırlardan küçük buzağılar sevmenin, sağlıklı beslenmenin tadını çıkartan öğrenciler keyifli saatler geçirdiler. İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından "Fidan Yetiştiriciliği ve Meyvecilik Üretimi" konuları anlatıldı. Öğrencilerimizin tarımı daha yakından görmeleri için Merkeze bağlı Yeniköy köyündeki seralara ziyaretlerde bulunuldu ve il müdürlüğümüz teknik personellerince "Örtü Altı Yetiştiriciliği" hakkında bilgiler verildi. Yeniköy ziyaretinin ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama alanında öğrencilerimize birçok tarım ürünü yetiştiriciliği gösterilerek arazi üzerinde tanıtımı yapıldı" diye belirtti.

Kamp süresince fidan yetiştiriciliği ve meyvecilik üretimi, örtü altı yetiştiriciliği ile hayvan barınakları gibi tarım ürünlerinin tanıtıldığı belirtilen Kocabaş, kampa, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mehmet Kocabaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile teknik personelin de eşlik ettiği kaydedildi.

"Lider Çocuk Tarım Kampının" son gününde Pelitözü Gölpark'ta Bilecik Koyun Keçi Birliğinin katkılarıyla hazırlanan tişörtler öğrencilere dağıtıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocabaş Yeniköy Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title