Haberler

Bilecik'te 'Koç, Teke Yarışması' ve 'Katım' Töreni

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Halk Elinde Islah projesi kapsamında "Koç, teke" yarışması ve "Katım" töreni düzenlendi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Dodurga Beldesi'nde düzenlenen törende, insanların hayatını rahat ve huzurlu geçirmesi için birçok şeye muhtaç olduğunu belirterek, eğitime, sağlığa, sanayiye muhtaç olduğu kadar gıda ve tarıma da muhtaç olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin hayatın vazgeçilmez ögelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Nayir, "Tarım içerisinde farklı ürünler var. Hayvancılık içerisinde de farklı dallar var. Anadolu insanı bunu, "Buğday ile koyun, gerisi oyun" diyerek güzel bir şekilde özetlemiş. En önemli husus olarak tarımda vazgeçmeyeceğimiz buğday, hayvanda da koyun olduğunu söylemişler. Biz daha fazla bir nüfuzumuzu tarımda tutmaya çalışıyoruz. Bunun da yegane yolu verimi artırmak. Buranın karlı olduğunu gösterebilmektir. Tarımda verimi artırabilmek için tohum ıslahına, hayvancılıkta da verimi artırabilmek için ırk ıslahına ihtiyacımız var. Alışılmış metotların dışına çıkıp, mutlaka bilimsel metotlarla bu çalışmalarımızı verimli hale getirmemiz lazım. Çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan insanımızı daha verimli hale getirerek, kendi köyüne, toprağına bağlamanın yollarını mutlaka bulmamız lazım" dedi.

"TÜRKİYE OLARAK TARIM ÜLKESİYİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise konuşmasında, ülke olarak zor günlerden geçildiğini ve terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Türkiye'nin olarak tarım ülkesi olduğunu belirten Tüzün, "Bir hayvancılık ülkesinde yaşıyoruz. 81 ilimizin içerisine tarım ve hayvancılık, buna tavukçuluğu da sokmak gerekiyor. Ülke olarak tarımla uğraşan çiftçimize devlet, hükümet ve yerel yöneticiler olarak katkı vermek, destek vermek boynumuzun borcu olmalıdır" dedi.

"KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN BİLECİK'TE UYGUN ORTAM VAR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, ülkenin ve Bilecik'in kalkınmasının tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olduğunu belirterek, "İl genelinde 36 bin büyükbaş ve 177 bin küçükbaş hayvanımız mevcut. Keçi yetiştiriciliği için Bilecik'te uygun ortam var. Karlı bir hayvancılık için mutlaka ve mutlaka meralarımızı korumamız gerekiyor. Çünkü hayvancılığın yüzde 70'inin girdisi olarak yem kaynaklarıdır. En ucuz yem kaynakları da mera, çayır ve otlaklardır. ve en sağlıklı yem kaynaklarıdır bunlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Daire Başkanlığında görevli Dr. Vedat Akgündüz de "Halk elinde hayvan ıslahı" projesi hakkında bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından en iyi koç ve teke yetiştiricilerine ödülleri verildi. Ödül töreninden ardından koç, teke katımı gerçekleştirildi. Programa, Bozüyük Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, daire müdürleri, Bilecik ve ilçe ziraat odaları başkanları ile vatandaşlar da katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Dodurga Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title