Haberler

Bilecik'te Kardeşlik Anıtı ve Türkmeneli Caddesi Açılışı

Bilecik Belediyesi tarafından inşa edilen Kardeşlik Anıtı ve Türkmeneli Caddesi'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi tarafından inşa edilen Kardeşlik Anıtı ve Türkmeneli Caddesi'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki törene, Bilecik Vali Vekili Metin Çınar, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Özcan, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Can, törende yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının Türk ve İslam toplumları açısından son derece önemli birçok başlangıca ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Bu toprakların, Osmanlı ulu çınarının filizlenmesine, Türkiye Cumhuriyeti güneşinin doğmasına beşiklik etmiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı müstesna yerler olduğunu anlatan Can, "Şehrimizde, yurt dışındaki Türkmen kardeşlerimiz hatırasına adını vermiş olduğumuz Türkemeni Caddesi'ni hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz. Ayrıca, bizleri yalnız bırakmayarak, yurt dışından gelen Türkmen kardeşlerimizin de burada olmasında dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz" dedi.

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suphi Saatçi ise Bilecik'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kendileri için adeta mübarek topraklarda olduklarını dile getiren Saatçi, şöyle konuştu:

"Türkmenlerin piri Ertuğrul Gazi ve Osmanlı'nın doğuşunu hazırlayan büyük fikir insanı Şeyh Edebali burada olması biz Türkmenlere, Kerkük'e kadar büyük bir güç veriyor. Bize yardım için ordu falan göndermenize gerek yok, orada parmağınız olsun yeter. Başkaları da ordu göndermiyor oraya ama parmakları var. Türkiye'nin de kendisine ait olan topraklar üzerinde, başkaları bir sürü planlar yapıyor. Ama gerçek sahibi olan Türkiye uzaktan seyrediyor olamaz."

Konuşmaların ardından Kardeşlik Anıtı ve Türkmeneli Caddesi'nin açılışı yapılan duaların ardından gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği tören, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bahçelievler Mahallesi Şeyh Edebali Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title