Haberler

Bilecik'te "Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce" Programı

Bilecik Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce" programında, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum’u anlatıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce" programında, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum'u anlatıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Konre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik AK Parti Kadın Kolları Başkan Gülcan Namal, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Peygamber Efendimizin sevgisinin salonlara sığmadığı etkinlikte, usta sunucu ve şair Serdar Tuncer birbirinden güzel şiiri, kendine has üslubuyla seslendirirken, sanatçı Cihan Yıldız ve ekibi de ilahileriyle geceye ayrı bir renk kattı. Kalbe Peygamber Sevgisi Düşünce adlı programda daha sonra avukat, mutasavvıf ve müzisyen kişiliğiyle tanınan Ömer Tuğrul İnançer, Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve ahlakını içeren konularda bilgi verdi.

Ömer Tuğrul İnançer, gecede yaptığı konuşmada, Şeyh Edebali diyarı Bilecik'te ağırlandığı için duyduğu memnuniyeti belirtti. Bilecik'in Şeyh Edebali ile anlam bulduğu ve şereflendiğini dile getiren İnançer, "Ben, Şeyh Edebali diyarı Bilecik'te olduğum için gerçekten çok memnunum. Bilecik, Şeyh Edebali ile şeref buluyor. Çünkü o gerçekten büyük ve şeref kaynağı bir zat idi. Diğer yandan ben öncelikle böyle güzel bir salonu hizmete açanlara teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Gerçekten güzel bir eser yapılmış. Bu gece inşallah Peygamber Efendimiz hakkında bildiklerimizi paylaşacağız" dedi.

Ömer Tuğrul İnançer, Peygamber Efendimizin hayatı ve güzel ahlakı başta olmak üzere, aile hayatı, din terbiyesi, konuşma adabı gibi çeşitli konularda da açıklamalarda bulundu.

"EFENDİMİZE AİT GÜZELLİKLERDEN İSTİFADE ETMEYE ÇALIŞTIK"

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, güzel ve anlamlı bir gecede bir arada olduklarından dolayı mutlu olduklarını anlattı. Peygamber Efendimizin alemlere rahmet olarak gönderilen bir elçi olduğunu vurgulayan Yağcı, onun güzel ahlakı ve yaşantısının sayfa ve kitaplara sığamadığını aktararak, "Gerçekten Peygamber Efendimizin hayatını ve örnek ahlakını anlamak öyle kolay bir iş değil. Zira Peygamber Efendimiz; Yüce Allah'ın da kelamında belirttiği üzere, alemlerin yaratılış vesilesi bir zat o. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderildi ve onun hakkında yazılanlar kitaplara sığmadı. Ancak çok şükür bu gece değerli konuklarımızın da gayretiyle bizler Peygamber Efendimize ait güzelliklerden istifade etmeye çalıştık. Diğer yandan sevgili kardeşim Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız da geceye ayrı bir güzellik kattı. Ben bu güzel programda emeği geçenlere teşekkür eder, selam ve saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, program sonunda Ömer Tuğrul İnançer'e, Osmanlı arması bulunan bir tablo hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title