Haberler

Bilecik'te 'Dünyada İlk Tek Kişilik Mescidi'

Bilecik'te bir vatandaş tarafından yapılan ve adına da 'Kiraz Mescit' denilen ibaret yeri, vatandaşlar tarafından 'dünyadaki ilk tek kişilik mescit' diye adlandırılıyor.

Bilecik- Söğüt karayolu üzerinde Yeniköy'ü geçinde yolun sol tarafından bir kiraz satıcısı tarafından yapılan 'Kiraz Mescit' görenleri hayrete düşürüyor. Yaptığı mescit hakkında bilgi veren kiraz satıcı Söğüt'e bağlı Küre köyünden Ahmet Çakar, önceleri yol kenarında bulunan kiraz ağaçları arasındaki açtığı tezgahın arka taraflarında namaz kıldığı söyledi. Arka taraflarda kıldığı namazın daha sağlıklı bir şekilde olması için bu mescidi yaptığı anlatan Çakar, "Burada kiraz satıyoruz. Gelene gidene de dalından kiraz yediriyoruz. Parasından ziyade 'Allah razı olsun' dediler mi ben çok mutlu oluyorum. Ben arka tarafta namaz kılıyordum. Buraya neden sabit bir yer yapmayayım diye düşündüm. Bir gün orada kılıyorum, bir gün burada kılıyorum. Daha teferruatlı olur diye burayı böyle bir şey yaptım. Arkadaşlar buraya 'Dünyadaki tek kişilik mescit' diyorlar, bence de dünyadaki tek kişilik bir mescit. Ben burada kendi başıma kılıyorum. Gelenler bana 'Dünyada tek kişilik mescidi burada gördük' diyorlar. Buraya gelen hayran kalıyor. Bu ne diyorlar şimdi. Be nde diyorum burası Kiraz Mescit" dedi.

"Çitlembik ağaçlarından yaptım"

Ahmet Çakar, tek kişilik Kiraz Mescidini çitlembik ağaçlarından yaptığı anlatarak, "Bunları çitlembik ağaçlarından yaptım. O ağaçlar yaş iken eğilir. Güzelce eğdim kendi kendime burada bu hale getirdim bunu. Şunu şöyle yap, bunu böyle yap diyen olmadı bana. Kendi kendime bunu kafamda tasarladım. Oraya bir tane minare yaptım. Minarenin oraya Türk bayrağı taktım. Gelen giden burada bakıyor, seviniyor, fotoğraf çekiniyor. Telefondan birbirlerine görüntü atıyorlar" ifadelerine yer verdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakar Bilecik Yeniköy Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title