Haberler

Bilecik'te "Dünya Çevre Günü" Etkinliği

Bilecik'te, "Dünya Çevre Günü" münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Bilecik'te, "Dünya Çevre Günü" münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, çevrenin, kişilerin, toplumların ve dünyanın sahip olduğu ortak zenginlik ve değer olduğunu belirtti. Nayir, "Farkındalık oluşturmak amacıyla 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" olarak belirlenmiştir. Yapılacak çalışmalarla, çevrenin öneminin bütün dünyaya ve insanlığa anlatılması istenmiştir. Eğer çevrede bir bozulma varsa mutlaka insan unsurunun tesiriyle oluyor. Kendi müdahalemizle çevreyi kirletiyoruz. En güzel koruma da müdahaleyi en aza indirmekle olacaktır. Çevremizde gördüğümüz güzellik, bizlerin bugün yaşadığımız gibi gelecekteki çocuklarımıza da emanet edebileceğimiz, aktarabileceğimiz bir güzelliktir. Gençlerden isteğimiz, bu değerlerin farkında olarak, bu değerleri koruyucu bilince sahip olarak bugünleri yaşamaları ve gelecekte bizlerin yerini aldıklarında da aynı duyarlılığı, aynı sorumluluğu onların da yerine getirmesidir" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat da, insanoğlunun temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, yaşayabilmesi ve hem kendini hem çevresini geliştirilebilmesi için faaliyetlerde bulunmasının zorunlu olduğunu, bunu yaparken de doğaya zarar vermesinin kaçınılmaz olduğunu öne sürdü. Akat, "Bilerek veya bilmeyerek, çevreye verilen zararların, ileride hayatı devam ettirmekte zorlanılacak bir dünya bırakacağız. Hemen hemen her yaptığımız çalışmada çevreye zarar vermekteyiz. En basit örnek olarak günlük tükettiğimiz malzemelerin atıkları yani çöpler. Ülkemizde günlük 70 bin ton çöp üretmekteyiz. Bu çerçevede çevrenin ne kadar önemli olduğu aşikardır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak çevre bilincini artırmak için okullarda miniklerimize ve her yaş insan grubu için hastaneler, sanayiciler, besiciler gibi çok çeşitli meslek gruplarına eğitimler düzenledik, düzenlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Tören, "Geri dönüşümün çevreye katkısı" konulu düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet verilmesi, öğrenci gruplarının çeşitli yarışmalar düzenlemesiyle sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Dünya Çevre Günü Pelitözü Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title