Haberler

Bilecik'te "Benim de Sıram Var" Projesi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında imzalanan "Benim de sıram var" projesi kapsamında 2 sınıf yenilendi.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında imzalanan "Benim de sıram var" projesi kapsamında 2 sınıf yenilendi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, 700. Yıl İlk ve Ortaokulu'ndaki 2 sınıfın açılışında yaptığı konuşmada, en önemli konunun eğitim olduğunu her fırsatta vurguladıklarını ve nüfusun yaklaşık yüzde 30'nun öğrenci olduğunu söyledi.

Yapılanların büyük bir amaca hizmet ettiğini ifade eden Vali Yardımcısı Güney, şöyle konuştu:

"Maalesef uluslar arası rekabette özellikle ekonomik gelişmişlik olarak biraz eksiğimiz var. Bunun da en büyük sebebi insanımızın zamanında yeterli eğitimi alamamasıdır. Bütçeden en büyük rakamı Milli Eğitim Bakanlığına ayırıyoruz ama yetmeyebiliyor. Dolayısıyla hayırseverlerimize ihtiyaç duyuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde başlatılan proje meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında bugüne kadar 33 dersliğe ulaştık. Bu manada yapılan bu hayırlı işlerin diğer iş adamlarımıza ve işletmelerimize örnek olacaktır. Genç bir nüfusa sahip olduğumuz için eğitime yapılacak katkının da daima devam etmesi gerekir."

TSO Başkanı Fevzi Uzun da eğitim insanların yaşam kalitesini yükselten, ülkenin refah, istikrar ve rekabet gücüne katkıda bulunan, maddi, manevi ve kültürel değerlerini geliştirerek koruyan, gelecek nesillere aktaran olamazsa olmaz, vazgeçilmez ve ertelenmez süreç olduğunu söyledi.

Bu süreçte azda olsa öğrencilere daha güzel bir ortam oluşturabilmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Uzun, "İsteğimiz proje kapsamında daha fazla sınıfın donatılarak geleceğimize yön verecek öğrencilerimize daha çok yatırım yapılmasıdır. Çünkü eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan en doğru yatırımdır. Proje kapsamında desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum, projemize sanayi kuruluşlarımız olmak üzere, oda üyelerimizin ve eğitim gönüllüsü herkesin desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Altınkaynak, eğitime destekte bulunan akaryakıt istasyonu sahibi ve TSO Başkanı Uzun'a plaket verdi. Vali Yardımcısı Güney ve beraberindekiler daha sonra, sınıfların açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Güney Fevzi Uzun Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title