Haberler

Bilecik'te Avrupa Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Bilecik'te Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik'te Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ömer Balcı ve çok sayıda halk katıldı. Toplantıda konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinin temel hak ve özgürlüklerin kapsamını genişleten demokrasi, hukukun üstünlüğü, düşünce, ifade özgürlüğü ve insan hakları gibi alanlarda mevcut düzenlemeleri güçlendiren ve güvence altına alan bir süreç olduğunu kaydetti. Nayir, "Ülkemizin AB katılım süreci toplumun tüm kesimlerini için alan çok kapsamlı bir süreçtir. Bu süreç ciddi bir gayret ve koordinasyon gerektirmektedir. Avrupa Birliği ve İçişleri Bakanlığımızca yerelin AB'ye katılım sürecini daha etkin katkı sağlamasının gerekli olduğunu değerlendirmiş ve bir dizi çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarla kamuoyu nezdinde Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, gerçekleştirilen yasal ve idari reformlarının tam olarak hayata geçirilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşlar tarafından verimli kullanılması amaçlanmıştır" dedi.

Daha sonra Kültür Üniversitesi İstanbul İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Can Baydarol ile Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü AB Programı Öğretim Üyesi Derya Sevinç, AB katılım süreci hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumun ardından program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Avrupa Birliği Şeyh Edebali Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title