Haberler

Bilecik'te 25 Bağımsız Denetçiye Berat ve Mühürleri Teslim Edildi

Bilecik Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’na kayıtlı bağımsız denetçiler için berat ve mühür alma töreni yapıldı.

Bilecik Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'na kayıtlı bağımsız denetçiler için berat ve mühür alma töreni yapıldı.

Kamu Gözetim Kurulu tarafından Bilecik SMMMO'na kayıtlı bağımsız denetçi 25 kişiye berat ve mühürleri teslim edildi. Bilecik SMMMO'nda yapılan törene, Oda Başkanı Süleyman Kral, Kamu Gözetim Kurulu yetkilisi Murat Uzun, Bilecik İŞKUR İl Müdürü Hayati Tozan ve oda üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kral, yayınlanan ilgili kararname ile, uluslararası standartlara uyumlu Türkiye Muhasebe Standartlarını oluşturmak, bağımsız denetimde uygulama birliğini gerekli güveni ve kaliteyi sağlamak, denetim standartlarını belirlemek, bağımsız denetçi ve bağımsız denetim kuruluşlarını yetkilendirmek ve bunların faaliyetlerini denetlemek ve bağımsız denetim alanında kamu gözetimi yapmak üzere Kamu Gözetim Kurumu'nun kurulması teşkilat ve görevlerinin belirlenmesinin amaçlandığını belirtti.

"TÜRKİYE'DE ADANA VE BALIKESİR'DEN SONRA 3'ÜNCÜ İL BİLECİK"

Meslek mensuplarının talebi doğrultusunda odaları eğitim salonunda Türkiye'de Adana ve Balıkesir'den sonra 3'üncü il olarak eğitime başladıklarını belirten Kral, "Eğitime katılan 2'si yeminli mali müşavir olan 25 meslektaşlarımız Bağımsız Denetçi Belgesi ve bağımsız denetim de kullanılacak Bağımsız Denetçi mühürlerini almaya hak kazanmışlardır. Odamızda yaptığımız bu eğitimlerde Sakarya Üniversitesi adına eğitmen olarak bizleri bilgilendiren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademisyenlerinden sayın Ümmühan Arslan ve Sayın Şerife Subaşı hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerekli işlemleri tamamlayan ve bağımsız denetçiler listesinde kayıtları yapılan meslektaşlarımızın Berat ve Denetim mühürleri bizzat imza karşılığı kendilerine teslim edilmesi gerektiğinden Kamu Gözetim Kurulu ile iletişime geçilerek, odamızda bu organizasyonu yaptık. İş Kur Müdürümüz Sayın Ayhan Tozan ile Salı günü Şeyh Edebali Üniversitemiz Akademisyenleri İsa İpçioğlu ve Şerife Subaşı hocalarımız ile birlikte, bir araya gelmiştik. Üniversitemiz ile daha önce yaptığımız protokol çerçevesinde öğrenciler bürolarımızda kısa dönem stajlarını yapıyorlardı. Bu uygulamadaki amacımız öğrencilerin bürolarda hangi işlerin nasıl yapıldığını, büro havasını hissetmelerini sağlamaktı. Sanıyorum bu konuda başarılı da olduk. Odamız, Üniversitemiz ve İş Kur birlikteliğinde yeni bir proje oluşturmayı planlıyoruz. Sayın İş Kur Müdürümüz bu stajların İş Kur kapsamında yapılması ve stajyerlerin ücret ve sigortalarının da İş Kur tarafından karşılanmasını önerdi" dedi.

"KOSKOCA BİLECİK'TE ODAYA KAYITLI 60 SERBEST MUHASEBECİ VAR"

Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Toza ise; kendilerinin daha önce iş başı programlarında bir takım kısıtlamalar olduğunu belirterek, "Şubat ayının başında yapılan değişikliklerin ve kısıtlamaların çoğunu kaldırdık. Bunun için sizin daha önce üniversite ile yapmış olduğunuz protokolden bilgimiz vardı. Ama bunun dışında biz sizlerle yine iş başı eğitim programları düzenliyorduk. Biz odamızla görüşmemizde 15 kişilik bir liste geldi önümüze. Ben şahsen dedim ki, bu 15 kişilik protokolü imzalamam arkadaş. 15 kişi bize yetmez. Koskoca Bilecik, serbest muhasebeciler mali müşavirler odamızın en az 60 üyesi var ve bunların her birinin de 50'şer tane mükellefi var. Çarptığımız zaman en az 3 bin mükellefimiz var" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ İŞ ALANINDA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsa İpçioğlu da, öğrencilerin iş alanlarında çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Biz öğrencilerimize şunları söylüyoruz, bu 4 yılı çok iyi değerlendirin, donanım sahibi olun ve üzerine bir şeyler katın. Biz temel atma olarak da bunlara bir vizyon kazandırmaya çalışıyoruz. 3 yıldan beri yine böyle bir panelde eski Bilecik SMMMO Hüseyin Şensoy ile konuşurken 'Bizim İşletme Bölüm Fakültesinin staj yapma zorunluluğu yok. Bize söz verin, biz bu öğrencilerimizi sizin yanınıza staja gönderelim' dedim. Sağ olsun Hüseyin kardeşimiz bize sözü verdi ve böyle bir uygulama hazırladık ve 3 yıldan beri bu devam ediyor. Başkan değişmesine rağmen yine aynı ciddiyetle protokol devam ediyor ve uygulamada devam ediyor. ve burada bunu gördüm ki, Bilecik'in kurumsallaşmış en önemli kurumlarından birisidir. Tabii ki ufak tefek aksaklıkları olabilir, yanınıza gelen öğrenciler istekli olmayabilir. Gelişen teknolojide bizler de birçok şey ile karşılaşıyoruz. Ama biz sanal gençlikle karşı karşıyayız. Biz elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Netice itibariyle bunlar bizim çocuklarımız, sizin çocuklarınız. Ben bölüm başkanıyım. Araştırmalarımı yapıyorum, görevlerimi zaten yerine getiriyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 25 kişiye berat ve mühürleri takdim edildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeyh Edebali Murat Uzun Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title