Haberler

Bilecik'te 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bilecik'te coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ın çelenk sunması ile başladı. Buradaki tören, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Havanın soğuk olmasının ardından protokol üyeleri, kutlamalarının devamını yapılacağı Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ne geçti. Kültür Merkezi'ndeki günün anlamını belirten konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanıyla 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Altınkaynak, "Milletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle ve onun milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır öngörüsüyle 23 Nisan 1920'de Ankara'da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırmıştır. Bu şahlanış birlik ve beraberlik içinde milli mücadele şahlanışıydı. Kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. Hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşan bu millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini bütün dünyaya göstermiştir" dedi.

"BU BAYRAM ÇOCUKLARIMIZA ADADIĞIMIZ SEVGİ VE GÜVENİN GÖSTERGESİDİR"

Altınkaynak, konuşmasının devamında, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan'ın sevinç ve gururla kutlandığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklarımıza adadığımız sevgi ve güvenin göstergesidir. Bu bayram dünyanın ilk çocuk bayramı olarak tarihe geçmiştir. Millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik ve sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek heyecanla coşkuyla ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duyuyoruz. Ülkemizin milletimizin dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her geçen yıl daha coşkuyla heyecanla ve sevinçle kutlarken geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en güzel şekilde yetişmesi için gerekli gayret ve çabayı sarf etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızı, ülkemizin milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Konuşmaların ardında Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi, şiirler okunması, yapılan yarışmalar ve dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sona erdi. Kutlamalara, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, vali yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutan Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Altınkaynak 23 Nisan Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title