Haberler

Bilecik Tatbikat Camisi'nde Hatimle Teravih Coşkusu

Bilecik merkez Ertuğrulgazi Mahallesi İmam Hatip Lisenin bahçesinde yer alan Tatbikat Camisi’nde geçen sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazları kılınacak.

Bilecik merkez Ertuğrulgazi Mahallesi İmam Hatip Lisenin bahçesinde yer alan Tatbikat Camisi'nde geçen sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazları kılınacak.

Cami İmamı Hakan Tuparlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Teravih namazının cemaatle kılınması sünnet olduğunu belirtti. Tuparlak, "Ramazan aylarında da bu hayırlı hizmetin bir bayrak yarışı misali kaldığı yerden devam etmesini ümit ediyorum. Ramazan ayı oruç ayı. Oruç İslam'ın beş temel şartından biri. Bedenimize sağlık, gönlümüze huzur, ruhumuza esenlik veren bir ibadettir oruç. Ramazan'dan istifade etmenin yollarından biri de elimize, dilimize ve bütün benliğimize sahip olarak oruç tutmak olmalıdır. Ramazan ayı kulluk adına bir milattır; bir Müslüman bu ayda gündüz oruç, Kur'an tilaveti ve mukabele ile, gece de teravih namazıyla kulluk çıtasını yükselterek Allah'a daha bir yakın durmaya, kalp ve ruhun hayat seviyesine yükselerek ibadetlerini daha bir derinden ve duyarlılıkla yerine getirmeye çalışır. Cüz ile teravih namazı kılındığı zaman Kur'an-ı Kerim'i ayakta ve namaz kılarak hatim etmiş oluyorsunuz. Dolaysıyla cüz ile teravih namazı kılmanın fazileti büyüktür. Teravih namazını Kur'an-ı Kerim'i en az bir kere hatmederek kılmak sünnet, birden fazla hatimle kılmak ise bir fazilettir. Teravih namazı günahların affına vesiledir. Ramazanın tadı tuzudur teravih birliktir, düzendir. Ramazan ayı aynı zamanda Kuran ayı. Bu ayda Kur'an-ı Kerim indirilmeye başlandı. Ramazan ayında kabir ziyaretlere çokça ziyaret gerçekleştirmeliyiz. Kabirler kabirde yatanlar için mağfiret dilenmesi, ziyaret edenler için ibret alınması gereken yerlerdir" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title