Haberler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Açıklama

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, kampüs alanındaki ağaçların kesildiği haberine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, haberde iddia edildiği gibi ağaçlar kesilmediği, kampüs arazisindeki diğer alanlara taşınması suretiyle yaşamlarını sürdürmelerinin sağlandığı belirtti. Bu alanın yeni bir planlama değil, 10 yıl önce üniversitenin kuruluş aşamasında hazırlanan mimari projede yer alan bir düzenleme olduğu anlatılan açıklamada, "Daha önce de üniversitemizin yeni fakülte, rektörlük ve kütüphane binalarının yapım aşamasında da doğaya zarar vermemek adına ağaçlar taşınarak kampüsümüzün başka alanlarına yerleştirilmiştir. Son süreçte peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılan bu alan için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda nitelik ve nicelik bakımından daha değerli ağaçlar temin edilmiştir. Biyolojik açıdan dikildiğinde ağaçların sağlıklı bir şekilde tutması için gerekli zaman beklenmekte olup söz konusu peyzaj alanı yetişkin fidanlarla daha değerli hale getirilecektir. Bu konu ile ilgili çalışmalar mevsime uygun şekilde planlanmıştır. Üniversitemizin doğaya ve çevreye olan saygısını tekrar ifade etmek zaruri hale gelmemelidir. Özelikle son yıllarda yapılan tüm etkinliklerde davet edilen konuşmacılara ve gruplara sunulan çiçek seremonisi bile değiştirilmiş, TEMA Vakfı iş birliği ile öğrencilerimiz tarafından adlarına dikilen fidanların sertifikaları hediye olarak sunulmuştur. Haberde yer alan 'Ağaçların kesilmesiyle öğrencilerimizin sosyal alanlarının daraltıldığı' iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır; tam aksine ağaçların taşınması suretiyle boşaltılan alan sosyal faaliyetlerde kullanılacak bir alan olacaktır. İlerleyen dönemlerde öğrencilerimize ev sahipliği yapacak olan bu alan, öğrencilerimizin zamanlarının büyük bir bölümünü kampüste çeşitli etkinliklerle değerlendirecekleri bir sosyal merkez vazifesi görecektir. Ayrıca belirtmeliyiz ki üniversitemizin kampüs projesi Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği organizasyonunda İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivalleri kapsamında Mimarlık Özel Ödülüne layık görülmüştür. Ödüllü mimarisi ve yönetim anlayışıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, öğrenci odaklı; ilimiz ve ülkemizin refah düzeyini artırmayı ilke edinmiş, eğitim kalitesinde Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alma vizyonuyla hareket eden bir kurumdur" denildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title