Haberler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Bilişimi AB Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "E-Learning Platform For Medical Informatics To Improve Vocational And ICT Practice (Tıp Bilişiminde Mesleki ve Bilgi İletişim Teknolojileri Becerilerinin Artırılması için E-Öğrenme Ortamı Tasarımı) isimli AB projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Konferans Salonu'nda gerçekleşen "Tıp Bilişimi Konusunda AB" projesinin açılışına Bilecik Belediye Başkan Yardımcı Abdullah Tetik, Bilecik Şeyh Edebali Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Utku Şenol, projenin Almanya ve İspanya paydaşları, üniversitesi öğretim görevliler ve öğrenciler katıldı.

"PROJEMİZ 1 EYLÜL 2015 VE 1 EYLÜL 2017 TARİHLERİ ARASINDA 2 YIL SÜRECEKTİR"

Açılış konuşmasını yapan proje yürütücüsü Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl, üniversiteleri adına 2015 yılında AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus Plus programı ana eylem iki mesleki eğitim stratejik ortaklıklar kapsamında başvuruda bulunduğu belirtti. Dandıl, "Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunan E-Learning Platform for Medical Informatics to Improve Vocational and ICT Practice (Tıp Bilişiminde Mesleki ve Bilgi İletişim Teknolojileri Becerilerinin Artırılması için E-Öğrenme Ortamı Tasarımı) isimli projemizin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Ayrıca projemizde bize her türlü desteklerini sunan şu günlerdeki olumsuz hava koşullarına rağmen Almanya ve İspanya'dan gelen misafirlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu proje de ulusal ortaklarımız Sakarya Üniversitesi, Tıp Bilişimi Derneği, Bandırma Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Info Proje Yazılım ve Yönetim, uluslararası ortaklarımız İspanya'dan ve Almanya'dan. Projemiz 1 Eylül 2015 ve 1 Eylül 2017 tarihleri arasında 2 yıl sürecektir. Bu süre içerisinde Bilecik, Sakarya, Almanya ve İspanya' da toplam 4 tane ulus ötesi toplantı yapılacaktır. Projemiz kapsamında tıp bilişimi eğitimi almış kişilerin uluslararası standartlara göre becerilerinin geliştirilmesi, yaşam boyu öğrenmek kapsamında iş gücü piyasasında uygulama etkinliğinin sağlanması, iş gücü piyasasında hizmet gücünün arttırılması, piyasa ihtiyaçlarına göre mesleki eğitim konusunda çalışan mesleki eğitimcilerin yeterliliklerinin arttırılması, sağlık alanında her kademe de çalışanların ve öğrenim görenlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN GURUR VERİCİ BİR PROJE"

Bilecik Şeyh Edebali Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay ise, böyle bir projenin üniversitelerine kazandıran ve AB'den destek alan herkese hem fakültem hem üniversitemiz adına çok teşekkür etti. Özbay, "Bu proje üniversitemiz için gurur verici bir proje. Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl ile gurur duyduğumuz bir kez daha dile getirmek istiyorum. Projemize katılan diğer ortaklarla da yaptığımız görüşmeler sonucu anladım ki gerçekten çok önemli çok faydalı bir proje olacak. Başarılarınız devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun" ifadelerine yer verdi.

"İNSAN HAYATIYLA BİREBİR İLGİLİ OLAN ŞEY SAĞLIK"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cihan Karakuzu, hayatta kendilerinin en önemli verdikleri şeyin sağlık olduğunu belirterek, "İnsan hayatıyla birebir ilgili olan şey sağlık. Hal böyle olunca insan canının sağlığını korumak önemli ve öncelikli konulardan olmakta. Tıbbi bilişim dediğimiz kavram günümüzde bilgisayar ve iletişim teknolojisinin en üst düzeyde sağlık ve yaşamla ilgili alanlarda kullanılarak insanlara hizmet kavramını bize tanımlamakta. Bu bağlamda Türkiye'de tıp bilişimcilerinin eğitimi için muhtelif faaliyetlerin yapılacağı bu projeye katkısı olan herkese ve katılımınız olan sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilişimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Utku Şenol'un proje sunumu ile son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeyh Edebali Türkiye Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title