Haberler

Karlı Yol Traktörle Açıldı, 8 Kilometrelik Metristepe Yürüyüşü Yapıldı

Güncelleme:

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen 1'inci İnönü Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, karla kaplı yolun traktörle açılmasıyla yapılabildi.

Bu yıl halkın katılamadığı 8 kilometrelik Metristepe Anıtı'na olan yürüyüşe Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte yaklaşık 70 kişi katıldı.

Bozüyük Belediyesi, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi ve AKUT tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen yürüyüşe bu yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle halkın katılımı gerçekleşmedi.

Yürüyüş AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AKUT üyeleri ile profesyonel dağcıların katılımıyla yapıldı. Yürüyüş öncesi bir traktörle karla kaplı olan 8 kilometrelik Metristepe Anıtı'na giden yol açıldı. Yürüyüşe katılanlardan bazıları da kürekle karları temizledi. Daha sonra gelen bir iş makinesi ise yolu tamamen açtı.

Nasuh Mahruki, AKUT ekibinin kış şartlarına hazırlıklı olarak yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Mahruki şöyle konuştu:

"Yollar kapalıydı, bizler de kış şartlarına göre hazırlıklı geldik. Şansımıza bugün hava güzeldi. Sağolsun Saadettin Gökçe abimiz sabah üşenmedi traktörle yolumuzu açtı. Bu yolun niye etkinlik için açılmadığını sorguladık kendi kendimize. Sonuçta rahatlıkla açılabilir bir yol. Ama yine de Bozüyüklüler bizi yalnız bırakmadı. Bu konuya sahip çıktı. Bu kadar insan yürüyecek, biz açarız bu yolu deyip girmişler açmışlar. Geçen sene 300'ün üzerinde katılımcı sayısına ulaşmıştık. Bu sene yol açılmadı diye az sayıda kişi buradayız. Zaten Valilik de projeyi iptal etti, kar yoğun diye. Ama yol açılabiliyormuş."

Yürüyüşe katılanlardan Eğitim İş sendikası üyesi Barış Düdü de "Bugün beş yüz- bin kişi yürüyebilirdi. Maalesef yolların açılmaması nedeniyle vatandaşlarımız etkinliğe katılmakta endişe etti. Vatandaşların traktörleriyle, kürekleri ile açtığı yolda AKUT ekibiyle birlikte Metristepe Anıtı'na yürüyoruz" dedi.

1'inci İnönü Zaferi ve Şehitleri Anma Yürüyüşü, AKUT İletişim Birimi tarafından YM1KCMetristepe istasyonu olarak kısa dalga(HF) haberleşmesiyle tüm dünyaya duyuruldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nasuh Mahruki Bozüyük Politika Güncel Haberler

title