Haberler

Bilecik'in Tarım Alanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kocabaş: "Tarımsal arz ve gıda güvenliği olmadan hiçbir ülkenin hayatiyetini sürdürmesi mümkün değildir"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Kocabaş, tarımsal arz ve gıda güvenliği olmadan hiçbir ülkenin hayatiyetini sürdürmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik yüzölçümünün 4 bin 302 kilometre, toplam tarım alanının 1 milyon 381 bin 999 dekar, çayır mera alanının 320 bin dekar, orman alanları ile tarıma elverişsiz alanlarının da 260 bin 301 dekar olarak görüldüğünü bildirdi.

879 bin 813 dekar tarım alanının sürekli işlendiğini, 151 bin 422 dekarın nadasa bırakıldığını, 219 bin 440 dekarın sulanabildiğini ve diğer alanların da kıraç ve sulanamayan taban arazileri olduğunu bildiren Kocabaş, şunları kaydetti:

" Türkiye'de üretimin üç önemli sektörü tarım, sanayi ve hizmetler sektörüdür. Bu üç önemli sektör içerisinde tarım sektörünün önceliği bulunmaktadır. Zira tarımsal üretim yönünden iklim, coğrafya ve iş gücü bakımından birçok ülkeye göre karşılaştırmalı ve avantajlı üstünlüğe sahip olan tarımımız 76 milyon nüfusumuzun ve 30 milyon turistin beslenmesi, sanayiye hammadde sağlaması, ulusal gelir, iş gücü istihdamı ve ihracata katkıları ile önemini sürdürmektedir. Bu niteliği ile tarım, bir başına varlığıyla değer ifadesi olmayı aşmış, işlenerek katma değeri yükseltilen ve uluslararası ticarette stratejik değeri olan bir unsur haline gelmiştir. Çünkü tarımsal arz ve gıda güvenliği olmadan hiçbir ülkenin hayatiyetini sürdürmesi mümkün değildir. Türkiye'nin en büyük hedefi sürdürülebilir kalkınmadır. Sürdürülebilir kalkınmanın temeli ise üretim olup, üretimde tarım, sanayi ve hizmet faaliyetleri ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Bunu sağlamanın yolu ise tarım topraklarının elbirliği ile üretkenliğini muhafaza etmekten geçiyor. Zira tabiatta yaşayan her canlı toprağa ihtiyaç duymakta. Toprağın olmadığı yerde ekmek ve su bulunmamaktadır. Dolayısı ile bu üç sektörün ortak belirleyicisi topraktır. Topraklarımızı elden geldiğince korumak, geleceğimizi korumakla eşdeğer olduğu hepimizce bilinen bir husustur." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kocabaş Türkiye Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title