Haberler

Bilecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94'üncü Yıl Dönümü Kutlandı

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene; Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, vali yardımcılar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri erkan ile çok az sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kurtuluş yıl dönümü kutlamaları hakkında gelen telgraflar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bugün burada bundan 94 yıl önce şaha kalkan bir milletin bağımsızlığı uğrunda vermiş olduğu takdire şayan bir mücadeleyle canları pahasına kendilerine vatan edindikleri ve bizlere miras bıraktıkları bu güzide topraklarda, kurtuluş mücadelemizin yeni bir yıl dönümünü kutlamak için bir araya gelmek bulunmaktayız" dedi.

"Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır"

Sözlerine devam eden Yağcı, "Bizler, ata yadigarı güzide şehrimizde, şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimi her zaman olduğu gibi, bu günde minnetle anıyoruz. Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan kurtuluş mücadelesi, birlik ve beraberlikten, istiklal ve istikbalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini tüm dünyaya ispat etmiştir. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugünde her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an canlı kalacak, yeni Türkiye yolunda ufkumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Öyle ki şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanan ve destanlar yazan büyük Türk Milletinin neferleri olarak bizler, Milli Mücadele ve Kurtuluş hareketini bugün bir kez daha büyük bir minnet ve gururla haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'miz son günlerde hepimizin malumu çirkin ve kalleş bir gündemle meşgul edilmiştir"

Diriliş, kuruluş ve kurtuluş hamurunun aziz milletin kanlarıyla yoğrulduğunu belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Türkiye'miz, son günlerde hepimizin malumu çirkin ve kalleş bir gündemle meşgul edilmiştir. İstikrarın huzur, yüreğimizdeki imanın en büyük güç olduğu cennet vatanımıza göz diken ve acımasızca bu devletin bu milletin uçağı, tankı ve silahıyla değerlerimize, bölünmez bütünlüğümüze, canımıza kasteden içimize sinmiş hainlere milletimizin iradesi göğsünü siper etmiş ve yeni bir destana canı pahasına imza atmıştır. Şairinde ifadesinde yer alan, kaderin de üstünde bir kader ve göklerden gelen bir karar olduğunu sindiremeyenler 15 Temmuz akşamı inlerinden çıktılar, Fetö denilen maşadan, hainden aldıkları 1 dolara şereflerini, namuslarını ve ne acıdır ki vatanlarını sattılar. Her bir karışına canların feda olduğu, şanlı bayrağımızın kanla çizildiğini idrak edemeyenler kalleşler Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milletimizin dik duruşu ile bizlere miras kalan bu topraklarda emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar" dedi.

"Gelin tarihimizi hep birlikte yad edelim"

Bilecik şehrinden, "Güzide şehrimiz Bilecik'te öyle bir zamanlar tarihe dur diyen, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan, Osmanlı ulu çınarının filiz sürdüğü, milletimizin makus talihinin yenildiği nadide bir şehir" olarak bahseden Yağcı, "Gelin, tarihimizi hep birlikte yad edelim. Gelin, yeni Türkiye yolunda böylesine önemli bir konumda bulunan şehrimizi yarınlara, emin adımlarla taşıyalım. Gelin kurtuluşa hep birlikte yürüyelim. Bu duygularla şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü ve yaklaşan Kurban Bayramımızın kutlu olmasını diler bizlere milletimize tüm dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini temenni ederken bir kez daha Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, 'Milli Mücadelede Bilecik'in Yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu' konulu konferans verdi. Konuşmaların ardından Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı gösterisi ile 'Geçmişten Günümüze Bilecik Fotoğrafları' sergisi gezildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeyh Edebali Fatma Yağcı Selim Yağcı Türkiye Yerel Haberler

title