Haberler

Bilecik Fikri Işık Almanya ve Batı Devletlerinde Türkiye'deki Değişimi Okuyamamak Gibi Bir Problem...

Fikri Işık: Almanya ve batı devletlerinde Türkiye'deki değişimi okuyamamak gibi bir problem varBAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, "Maalesef Almanya özellikle, genelde de batı devletlerinde Türkiye'deki değişimi okuyamamak gibi bir problem var. Onlar, Türkiye'yi hala eski Türkiye zannediyorlar" dedi.

Fikri Işık : Almanya ve batı devletlerinde Türkiye'deki değişimi okuyamamak gibi bir problem var

BAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, "Maalesef Almanya özellikle, genelde de batı devletlerinde Türkiye'deki değişimi okuyamamak gibi bir problem var. Onlar, Türkiye'yi hala eski Türkiye zannediyorlar" dedi.

Bilecik'e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ilk olarak valiliği ziyaret etti. Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Fikri Işık'ı Valilik binası önünde karşıladı. Fikri Işık Valilikte gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı.

'ALMANYA İLE İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ'

Işık, bir gazetecinin "Almanya'nın Türkiye'ye karşı son dönemdeki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

"Maalesef Almanya özellikle genelde de batı devletlerinde Türkiye'deki değişimi okuyamamak gibi bir problem var. Onlar, Türkiye'yi hala eski Türkiye zannediyorlar. 'Bir ayar verdiğimizde hemen hizaya gelir', ' aman efendim kusura bakmayın' der 'biz hata ettik' der, en haklı olduğu konuda bile 'aman ha Almanya'yla takışmayalım, aman ha bir sıkıntı olmasın' gibi bir anlayışın Türkiye'de devam ettiğini zannediyorlar. Ama bunda yanıldıklarının farkındalar. Biz Türkiye olarak elbette Almanya ile ilişkilere önem veriyoruz. Ama bu ilişkilere önem verirken Türkiye'nin egemenlik hakların da ve bir egemen ülkeye yapılması gereken muamelenin Türkiye'ye yapılmasını da bekleme hakkımız var: Bu yapılmadığı zaman da verdiğimiz tepkiyi onların başka bir yere çekmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bakınız Almanya Şansölyesi sayın Merkel, 'biz Türkiye'de Erdoğan karşıtlarını cesaretlendirmeliyiz' dediği zaman bu Türkiye'nin iç siyasetine müdahale olmuyor, ama Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya'daki Türk düşmanı partilere oy vermeyin dediği zaman bu hemen siyasete müdahale oluyor. Bunu anlamak mümkün mü? Eğer karşılıklı saygı olacaksa önce siz Türkiye'deki Erdoğan karşıtlarını biz desteklemeliyiz gibi bir ifadeyi Türkiye'nin iç siyasetine saygısızlık olarak görmelisiniz ondan sonra karşıdan saygı beklemelisiniz. Bu tam bir çifte standarttır. "

'ALMANYA ÇİFTE STANDARTTAN VAZGEÇMEK ZORUNDA'

Fikri Işık, Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş, açıkça ihanet içerisinde bulunmuş, eski askerler ve bazı sivillerin Almanya'dan siyasi sığınma talebinde bulunduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye bunları istediği zaman 'efendim bizde yargı bağımsızdır' ama Türkiye'de espiyonaj faaliyetinden dolayı tutuklanan bir gazeteci kılığındaki kişiyle ilgili talepte bulunulduğu zaman Türkiye'de yargının bağımsızlığını hiç akıllarına getirmiyorlar ve Türkiye'ye güya baskı uygulamaya çalışıyorlar. Bunların tamamı çifte standarttır. Almanya bu çifte standarttan vazgeçmek zorundadır. Türkiye ile Almanya'nın köklü ilişkileri var. Tarihi yüzyıllara dayanan köklü ilişkileri var. Bu köklü ilişkilerin gelecekte de sağlıklı olarak devam etmesinin ön şartı karşılıklı saygı ve egemenlik haklarına gösterilecek titiz bir saygıdır. Dolayısıyla bu olursa Türkiye ve Almanya ilişkileri zedelenmeden yoluna devam eder, ama o eski müsteşlik yaklaşımıyla, buyurgan yaklaşımla Türkiye'ye davranmalarını kesinlikle artık Türkiye'nin kabul etme durumu yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavrını da kararlılığını da hepiniz biliyorsunuz."

ELEKTRİKLİ YERLİ OTOMOBİL PROJESİ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, elektrikli yerli otomobil projesi ile ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"Bu konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız takip ediyor. Sadece şunu söyleyebilirim. Otomotiv endüstrisi büyük bir dönüşüm içerisinde. Dünyada içten yanmalı motorların yerini elektrikli araçların aldığı bir süreç yaşanıyor. 2025'li yıllardan itibaren artık bazı ülkeler içten yanmalı ve dizel motorlu araçları yasaklamaya başlayacaklarını duyurdular. Hava kirliliği, endüstriyel değerlerin yüksekliği artık bu tür tedbirlerin daha da artarak hayata geçeceğini gösteriyor. Benim Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım döneminde başlattığım elektrikli yerli otomobil projesi tüm bu sahiplerden ortaya çıkarak hazırlanmış bir projeydi. Bu projenin inşallah yatırım aşamasına gelmiş olması, özel sektör marifetiyle artık yatırıma dönüşmüş olması doğrusu büyük bir kazanım olacak. Detayları şuanda Bakanımız biliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte bir çalışma yaptıklarını biliyorum. Bakanımıza sorarsanız size daha ayrıntılı bir açıklama yapar."

Fikri Işık valilikten sonra Ak Parti Bilecik İl Teşkilatını ziyaret etti. Işık, burada partililere hitaben konuşma yaptıktan sonra Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Bilecik Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title