Haberler

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çalışmaları

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Bilecik'te her türlü faaliyetin en üst düzeyde gerçekleşmesi, Türkiye ve dünyada her alanda söz sahibi olabilmesinin en büyük temennileri olduğunu kaydetti.

Akat, Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendiği basın toplantısında, önceliklerinin 7'den 70'e halkı ayağına giderek bilinçlendirmek olduğunu belirterek, sanayi kuruluşları olmak üzere çeşitli sektörlerde sabit, nöbetçi ve mobil ekiplerce 24 usulüne göre denetimlerinin yapıldığını bildirdi.

Vatandaşların ikamet ettikleri binaların risk analizlerini yaptırmalarını isteyen Akat, şu bilgileri verdi:

"Binaları riskli çıktığı takdirde yıkıp yeniden yapmaları ya da güçlendirmeleri gerekecektir. Bu konuda halk arasında "Kentsel dönüşüm" kanunu olarak bilinen risk altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanuna istinaden müdürlüğümüze başvurdukları takdirde 18 ay boyunca geri ödemesiz kira yardımı ya da yeni evleri için banka kredisi kullanmak istemeleri halinde faiz desteğinden yararlanabilmektedirler. Vatandaşlarımız, düğünlerinde gönüllerince eğlenmeye hakları vardır. Yüksek ses düzeylerinde yapılan eğlencelerde bir başkasını rahatsız etme hakları yoktur. Bu nedenle, düğün ve yamak sahiplerinin eğlencelerdeki ses düzeyinin limitlerin üzerinde olmamasına özen göstermelerini temenni ediyoruz. Bakanlığımızın her türlü bilgi alma ve şikayet için açmış olduğu bir hizmet var. Vatandaşlarımızdan kurumumuzla ve sorumlu olduğumuz tüm iş ve işlemlerle ilgili her türlü şikayet ve ihbarda bulunabilecekleri, ayrıca her türlü bilgiyi yetkili ağızdan öğrenebilecekleri 'Alo 181' hattını kullanmalarını istiyoruz. 2023 hedeflerimizle, 'Yaşanabilir bir çevre ve marka şehirler' kapsamında 2023 hedeflerimizle vatandaşlarımız için çalışmaya devam etmekteyiz. İlimizde her türlü faaliyetin en üst düzeyde gerçekleşmesi, ilimizin Türkiye ve dünyada her alanda söz sahibi olabilmesi en büyük temennimizdir." - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title