Haberler

Bilecik Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı, Başkan Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı, Başkan Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü.

Aylık maktu mesai ücretlerinin belirlenerek, oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, sözleşmeli personele ödenecek ücretler, belirlenerek, oy çokluğuyla karara bağlandı.

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

Oy birliğiyle 5 Denetim Komisyonu üyesinin seçildiği toplantıda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Edibe Bekin, Sevcan Uzun ve Kadir Bayrak, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ali Çakır ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden ise Soner Olgun Denetim Komisyonu üyesi olarak seçildi. Toplantıda ayrıca, Beygaz'la ortaklık payı konusunda Belediye Başkanlığı'na yetki verilmesi konusu oy birliğiyle karara bağlandı.

İmar konularının görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda ayrıca meclis toplantı günü ve saati, her ayın ilk Salı günü saat: 17: 30'da toplanılmasına oybirliğiyle karar verildi.

MECLİS ÜYELERİYLE YURT DIŞI GEZİSİ

Ocak ayı belediye meclis toplantısında ayrıca meclis üyelerinin yılın ilk aylarında, kültürel sosyal ve Şehircilik anlamında deneyim elde edilmesi amacıyla bir yurt dışı gezisi yapmalarına karar verildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu konuda yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere meclis üyelerimizle şu ana kadar gerek yurt içinde gerek yurt dışında bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde şehrimizin çevrecilik ve şehir düzenlenmesi çalışmaları anlamında, ticaret ve sanayisinin gelişmesi anlamında yeni yerler görerek, fikir sahibi olmasını çok önemsiyoruz. Oradaki şehirlerde edineceğimiz tecrübeler ve göreceğimiz yerler şehrimizin birçok noktasındaki plan ve programına fayda sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

SARICAKAYA VE MİHALGAZİ İLE KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİSİ KURULACAK

Bilecik Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısında ayrıca Eskişehir ilçeleri, Sarıcakaya ve Mihalgazi ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunun görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, konu hakkında yaptığı açıklamada, komşu olan tüm ilçe ve beldelerle iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirttti. Şehirler arasında yapılan kardeşlik ve yardımlaşma çalışmalarında parti ayrımı gözetmediklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bizler belediye başkanları olarak, belirli zamanlarda bir araya gelerek, çalışmalarımız hakkında görüş alışverişlerinde bulunuyoruz ve birbirlerimizle olan ilişkilerimiz son derece güzel. Bu anlamda İnhisar, Yenipazar, Vezirhan ve Gölpazarı belediyelerimizle olan yardımlaşma ve kardeşlik ilişkilerimiz de son derece iyi bir durumda. İl belediyesi olarak bu şehirlere gerektiği yardımları yapıyoruz ve bugüne kadar bu yapılanları ifşa etme noktasında gayret göstermedik. Belediye başkanları arkadaşlarımızla birebir ilişkilerimiz de çok iyi" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI SORULARI CEVAPLANDIRDI

Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplantının sonundan MHP ve CHP'li meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Yağcı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin evsel atıkların çevreye olan zararı, şehrin belirli noktalarında meydana gelen trafik kazaları ile hamamların restorasyonu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"ÇEVRECİ BELEDİYELER ARASINDA EN ÜST SEVİYELERDEYİZ"

' Bilecik Belediyesi olarak, Atık Su Arıtma Tesisi ve Katı Atık Entegre Dönüşüm Tesislerimizi gerçekleştirerek, çevreci belediyecilik anlayışını en güzel şekilde sergilemeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra okullarımız başta olmak üzere evlerimiz ve lokantalarımızda atık yağ, atık pil ve atık kağıt toplama çalışmalarımızı 2 yıldır sürdürüyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize çeşitli ödüller veriyor ve okullarımızda çevrenin korunmasına yönelik tiyatro oyunlarını çocuklarımızla buluşturuyoruz. Ayrıca yılda yaklaşık 2 bin ton evsel dönüştürülebilinir atık ve yaklaşık 15 ton atık yağ toplandı. Bunun yanında vatandaşlarımız, bu konuda çevreye duyarlı olarak atık yağlarını belediyemize bırakabiliyorlar.

"YENİ OTOMASYON SİSTEMLİ AKILLI TRAFİK İŞARETLERİ KURULACAK"

İlimizin bazı bölgelerinde oluşan trafik kazalarının kendilerini de üzdüğünü sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, yeni otomasyon sistemli akıllı trafik işaretlerinin hizmete gireceğini belirterek, "Bu anlamda Küçük Sanayi Sitesinin olduğu bölgede uygulamaya koyduğumuz alt geçit kazaların meydana gelmesini büyük oranda önledi. Bunun yanı sıra trafik işaretlerinde yeniliğe gidiyoruz. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar, trafik kazalarının yaşanmasını büyük oranda azaltacağına inanıyorum" dedi.

"2015 YILI İÇERİSİNDE SAĞLIK VE TERAPİ MERKEZİ HİZMETE GİRECEK"

Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehirdeki atıl vaziyette bulunan hamamlarının tekrar gün yüzüne çıkarılması veyahut restorasyonu hakkında ise "Tarihi niteliğe sahip bu türdeki yapıların belirlenmesi noktasında bizler üzerimize düşeni yapacağız. Diğer yandan, Bilecik Belediyesi olarak hemşerilerimize kazandıracağımız "Sağlık ve Terapi Merkezi" ile bu anlamdaki ihtiyaçları gidereceğiz" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Selim Yağcı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title