Haberler

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” ile ilgili yayımladığı mesajında;

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü" ile ilgili yayımladığı mesajında; "Yaşantımız boyunca doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımızın, ablalarımızın, genç kardeşlerimizin hiçbir zaman şiddetle karşılaşmayacağı bir hayat diliyorum" dedi.

Mesajında, kadınların toplum hayatındaki önemine ve yerine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, "25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeşe ait cesetlerin bir uçurumun dibinde bulunması olayından sonra tüm dünyada bu anlamda yer edinen hadise, Kadına Şiddetle Mücadele Günü'nün doğmasına kaynaklık etmiştir. Kadına Şiddetle Mücadele Günü, dünya üzerinde çözülmemiş sorunların acısını çeken milyonlarca kadının varlığını gündeme getirmekle beraber, onların toplumdaki yeri ve önemini tekrardan gözden geçirme fırsatı sunmaktadır. Öyle ki bizler bu günde kadınlar için bilinçlenme, kadınlar arası dayanışma günü olarak da ifade etmekle birlikte onlara karşı kesinlikle şiddetin olmaması gerektiği düşüncesini haykırıyoruz. Bununla birlikte, Türk toplumu kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir. Bilecik Belediyesi olarak Kadına verilmesi gereken değerin sadece bazı gün ve haftalar değil tüm zaman dilimlerinde olması gereken bir düşünce içerisinde çalışıyoruz. Bilecik'imizdeki kadınlarımızın bu anlamda toplumda gerekli yeri almaları noktasında üzerimize düşen bütün görevleri yerine getiriyoruz. Başta mahalle konaklarımız ve kültür kongre merkezimizde olmak üzere kadınlarımızın birçok sosyal aktivitede yer almaları için uğraş veriyoruz. Bu düşünce ve duygular ile yaşantımız boyunca doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımızın, ablalarımızın, genç kardeşlerimizin hiçbir zaman şiddetle karşılaşmayacağı bir hayat diliyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dominik Cumhuriyeti Selim Yağcı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title