Haberler

Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlere Meslektaşlarından Sağduyu Çağrısı

Üniversite Öğretim Üyeleri Elemanları Yardımlaşma Derneği (ÜNDER) üyeleri, ’Barış için Akademisyenler İnsiyatifi’nin yayınladığı bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Elemanları Yardımlaşma Derneği (ÜNDER) üyeleri, 'Barış için Akademisyenler İnsiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Prof. Dr. Şefik Dursun, "Biz milletimizin yanında duran, devletiyle kucaklaşmış, milletimizle kucaklaşmış olan üniversite öğretim elemanları olarak her zaman bu saldırılara karşı duracağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

ÜNDER üyeleri, toplumun ve milletin huzur ve refahının sağlanması için akademisyenlere sağduyu çağrısında bulunarak, 'Barış için Akademisyenler İnsiyatifi'nin yayınladığı bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ÜNDER Başkanı Doç. Dr. Muhammet Kurulay, ÜNDER Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş ve dernek üyesi akademisyenler katıldı.

"BİZ AKADEMİSYENLER OLARAK BU SALDIRILARA KARŞI DURACAĞIZ"

Toplantıda açıklamalarda bulunan ÜNDER Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun, akademisyenlerin teröre karşı olmasının en başlıca görevi olduğunu belirterek, " Türkiye'de genellikle sizin de bildiğiniz gibi teröre karşı olmayanlar teröristlerdir. ya silah kullanırlar yahutta silah kullananları korurlar. Bunlar akademisyenlerin, milletimizin, siyasilerin içinden de çıkabilirler. Çok az bir grup olmasına rağmen bunları bir maşa olarak kullanan uluslararası güçlerin bugün Türkiye'nin milletimizi devletimize büyük bir saldırısı söz konusudur. Buna sahip çıkmaya çalışan sözde akademisyenler olarak Barış İnisiyatif Grubu gibi kendilerini ifade edenlerin aslında köhnemiş siyasi ideolojilerinin bizim topraklarımız üzerinde devlet kurmasına ve böylece gönüllerini mutlu etmeye çalışan küçük bir grup olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz milletimizin yanında duran, devletiyle kucaklaşmış, milletimizle kucaklaşmış olan üniversite öğretim elemanları olarak her zaman bu saldırılara karşı duracağımızı ifade etmek istiyorum. Uluslararası güçler demekle isim belirtmek istemiyorum ama sizde bunları biliyorsunuz ki Türkiye'de Allah'ın izniyle uçuşa geçmesini engellemek isteyen bu güçler, Ortadoğu'da bizim interlantımızda, bizim kardeşlerimizin bulunduğu coğrafyada Türkiye'nin belirli bir seviye kazanmış olmasından rahatsız olanlar bu saldırıları gerçekleştiriyorlar" dedi.

"O BİLDİRİYİ VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN BİR İNSANIN KABULLENMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş ise, "Devletini ve milletini kökten ortadan kaldırmak isteyen militanca hazırlanmış, sözde akademisyenlerin imza attığı bir bildiriyi kınamak ve kendi içinde bulunduğumuz camianın sessiz çoğunluğunun birer temsilcisi olarak huzurlarınızdayız. O bildiriyi hiçbir zaman bir düşünce ve vatanının milletinin seven insanın kabullenmesi mümkün değildir. O bildiriden en çok terör örgütü memuru olmuştur. Onların destekleyenler alkışlamıştır. Biz ona karşı büyük bir sessiz çoğunluk olarak bugün buradayız. Devletimizin ve askerimizin hataları, kusurları olabilir. Ancak onun da zaman zaman telafi edilmek üzere çalışıldığını hep birlikte müsaade ediyoruz. Düşmanıyla ekmeğini bölüşen, cephede düşman askeriyle sigarasını paylaşan bir ecdadın torunları, bugün kendi ülkesinin, devletinin ve milletinin kendi halkına katliam yaptığını söyleyenlerle karşı karşıyayız. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Reddediyoruz, biz merhamet toplumuyuz. Biz insanı seven, yaratılanı hoş gören yaradandan ötürü bir anlayıştan geliyoruz. Buradaki kardeşlerimizin bizden hiçbir farkı olmadığını, bizim gönlümüzün onlarla birlikte olduğunu onlar da biliyorlar. Teröristler oradan temizlendikten sonra Güneydoğu'da Kürt ve Türk halkının tekrar nasıl kucaklaştığını hep birlikte göreceğiz. İnşallah huzurlarınızda bende söz veriyorum. Bir grup arkadaş ile o teröristlerin temizleneceğini Sur, Lice gibi yerlerin Kürt kardeşlerimizin hasretle beklediği o yerlerde onlarla kucaklaştığını çok kısa zamanda ümit ediyor ve inşallah orada ülkemizi göstermek istiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mustafa Karataş Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title