Haberler

Bild Gazetesindeki İslam Karşıtı Makaleye Büyük Tepki

Yeşiller Milletvekili Beck: "Bild yorumundan dolayı bütün Müslümanlardan özür dilemeli" "İslam’a karşı nefreti körükleyenler, Yahudi düşmanlığına karşı çabalarında inandırıcı olmaz" Milletvekili Mutlu: "Bu karalama değil saf ırkçılıktır, düşünce özgürlüğüyle alakası yoktur"

Alman Bild Am Sonntag gazetesi yazarı Nicolaus Fest'in İslam karşıtı ifadeler içeren makalesi sosyal medyada büyük tartışmaya yol açarken, meslektaşları ve milletvekilleri Fest'e sert tepki gösterdi.

Bild Am Sonntag gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Nicolaus Fest, bugün yayımlanan "İslam, entegrasyona engel" başlıklı yorumunda, Müslümanları ırkçılıkla, hoşgörüsüzlük ve anti-semitizmle suçladı, Almanya'nın göçmen ya da mülteci kabul ederken bunu dikkate alması gerektiğini iddia etti.

Kendisinin dinlere saygılı bir ateist olduğunu savunan Fest, makalesinde  "Tanrıya inanmıyorum ama Hristiyanlık, Yahudilik ya da Budizm de beni rahatsız etmiyor. Sadece İslam artan oranda beni rahatsız ediyor" sözlerine yer verdi.

Müslümanları anti-semitizle, ırkçılıkla, kadın-erkek eşitliğine saygı duymamakla suçlayan Fest,  "Müslüman kökenli gençlerin orantısız boyutta suç işliyor olmaları beni rahatsız ediyor. İslam'ın kadın ve eşcinsellere öldürmeye hazır hoşgörüsüzlüğü rahatsız ediyor"  ifadelerini kullandı.

Fest, Almanya'daki göçmenlerin topluma uyumu konusunda diğer dinlerin değil ama İslam'ın bir engel oluşturduğunu iddia ederken,  "Sığınma ve göç konularında bu dikkate alınmalı. İthal ırkçılığa ihtiyacım yok ve İslam'ın sembolize ettiği diğer şeylere de ihtiyacım yok" ifadeleriyle yazısını noktaladı.

Milletvekilleri: "Özür dilemeli"-

Almanya'da muhalefette olan Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yazıya çok sert tepki gösterirken, "İslam'a karşı nefreti körükleyenler, Yahudi düşmanlığına karşı çabalarında inandırıcı olmaz" dedi. Beck, gazete yönetimine çağrıda bulunarak, "Bild yorumundan dolayı bütün Müslümanlardan özür dilemeli" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi'nin Türk asıllı milletvekili Özcan Mutlu da Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, yazının nefret söylemiyle kaleme alındığını belirterek,  "Bu karalama değil saf ırkçılıktır, düşünce özgürlüğüyle alakası yoktur" dedi.

Meslektaşlarından sert tepki-

Der Spiegel'dan Daniel Steinvort, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Nicolaus Fest'in yazısıyla gazeteciliğin etik ilkelerini ihlal ettiğini ve gazetecilik sorumluluklarına aykırı hareket ettiğini belirtirken, "Haklı olarak Yahudilere nefreti kınarken, diğer yandan İslam nefretinin propagandasını yapan, hiçbir şey anlamamıştır" ifadelerini kullandı.

Alman radyosu Deutschlandfunk'un editörlerinden Thorsten G. Schneiders de Twitter hesabında,  "Sayın meslektaşım, yorumunuz İslam düşmanlığı ile ilgili araştırma ve eğitimlerim için iyi bir örnek olacak" dedi.

Thorsten G. Schneiders, "En büyük gazete olan Bild böyle tahriklerde bulunurken, kimse Almanya'daki yaygın İslam düşmanlığından şüphe duymamalı" ifadelerini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Volker Beck Twitter Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title