Haberler

Bilal Okudan: "Ülkemize Sığınan Yetenekli Sporculara Geçici Lisans İzni Verilmeli"

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, "Yurt dışından farklı sebeplerden dolayı göç etmiş mağdur çocuklar, ülkemizde eğitim, sağlık, güvenlik gibi her türlü sosyal güvence altında olmalarına rağmen özellikle Amatör Spor Kulüpler Federasyonu'nun (ASKF) lisans uygulama ve esasları nedeniyle amatör futbol kulüplerimizin alt yapı kategorilerinde lisanslandırılmamakta ve bu mağdur çocuklar futbol oynayamamaktadır" dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan, Türkiye'ye sığınan yetenekli sporculara geçici lisans izni verilmesi gerektiğini söyledi. Okudan, geçici lisans izni verilerek yetenekli çocukların resmi müsabakalarda oynama ve yeteneklerini üst seviyelere taşıma noktasında mağduriyetleri giderilmesi gerektiğine dikkati çekti. Okudan, "Eğitimde eşitlik ilkesi nasıl ki bu çocukların ülkemizde eğitim almaları noktasında her türlü kolaylığı sağlasa da, özellikle futbolda tamamen çocukları ötekileştirmekten, mağdur etmekten öteye gitmiyor. Mağdur çocukları ülkemizde oryantasyonu ve sosyal yaşama hazırlamanın bir yolu da bu çocukları eğitim ve sağlıkta olduğu gibi futbolda mevcut olan yeteneklerine göre futbol takımlarımızın alt yapılarında lisans haklarının verilerek müsabakalara katılmaları gerekir. Özellikle gelişmiş ülkelerde bu olay sorun haline getirilmezken, ülkemizde istenen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadan oynayamama ve geriye dönük 5 yıllık oturum izni yani beş yıllık ikamet ediyor olma zorunluluğu aranmamaktadır. Ülkemizde onaylanmasını tasvip etmediğimiz bu uygulamadan dolayı yetenekli ve gelecek vaat eden sporcular bir şekilde dünyanın çeşitli ülkelerine kaçırılmakta ve ailelere gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. Hal böyle iken ülkemiz bu olaya seyirci kalmakta ve gereken milli refleks gösterilmemektedir" diye konuştu.

"Yetenekli gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz"

ASKF'nin özellikle filiz lisans durumundaki çocuklara en azından geçici lisans izni vererek yetenekli çocukların resmi müsabakalarda oynama ve yeteneklerini bir üst seviyelere taşıma noktasında mağduriyetlerinin gidermesi gerektiğini vurgulayan Okudan, "Bu mağduriyet futbolda olduğu gibi diğer amatör branşlarda da karşılaşılan bir mağduriyet ve hak ihlali olarak karşımıza çıkmaktadır. Avrupa ve gelişmiş ülkeler bu sorunu basitçe çözerken özellikle ülkemizde bu mağduriyet ve lisans hakkı kazanma sadece zor bir süreç olan istisnai Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanma ve bilindiği üzere sadece Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanımızın imzası ve olurları ile istisnai Türk vatandaşlığıyla mümkün olmaktadır. Yetenekli gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title