Haberler

Bilal Erdoğan Yeni Gemi Aldı

Güncelleme:

Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi, M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankerini 18 milyon dolara satın aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine ait BMZ Group Denizcilik Şirketi, nehir tankeri filosunu büyütmeye devam ediyor.

140 METRE BOYUNDA

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Palmali Denizcilik Şirketi'nin iştiraki, Malta'da yerleşik Armada Voyager Seven Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan, 2014 yılında Beşiktaş Tersanesi'nde inşa edilen, 140 metre boyunda, 16 metre genişliğinde ve 7 bin 100 DWT kimyasal ürün taşıma kapasitesine sahip, M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankeri, 18 milyon dolara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne satıldı.

FİLOYU BÜYÜTMEK İÇİN

Yardımcı ve Türkter Tersanesi'ne sipariş ettiği 5'i kesin 5'i opsiyonlu olan nehir tankeri siparişlerinden, opsiyonlu olan 5 tankerin siparişini iptal eden BMZ Group Denizcilik Şirketi, filoyu büyütmek için yaş ortalaması 2 olan, ikinci el tankerlere yöneldiği ve 2014 yılında Palmali'ye inşa edilen Armada Sınıfı M/T SHOVKET ALEKPEROVA isimli nehir tankerini satın aldığı kaydedildi.

MALTA BANDIRALI MI?

Yeni Geminin denizcilikte 'kolay bayrak' diye tabir edilen Malta bayraklı olduğu, satın alma işlemlerinin de Malta üzerinden gerçekleştirildiği ileri sürülüyor.

ONASSİS'İ SOLLAYACAK

BMZ Group Denizcilik Şirketine, her biri 18 milyon dolara mal olan Armada sınıfı nehir tankerlerinden ilki M/T MECID ASLANOVA, 18 Haziran 2014 tarihinde Türkter Tersanesi'nde, ikinci nehir tankeri M/T BEGIM ASLANOVA ise 14 Kasım 2014 tarihinde, Yardımcı Tersanesi'nde yapılan törenle denize indirilmişti. BMZ Group Denizcilik Şirketi için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen TURKTER 80 (IMO - 9729582), TURKTER 81 (IMO - 9729594) ve TURKTER 82 (IMO - 9745720) numaralı nehir tankerleri ise, 2015 yılı son çeyreğine kadar denize indirilmesi planlanıyor.

PALMALİ SATIYOR, SONRA KİRALIYOR!

BMZ Group Denizcilik Şirketi için inşa edilen Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı nehir tankerleri, Azeri kökenli Türk vatandaşı Mubariz Gurbanoğlu'nun (Mubariz Mansimov) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Palmali Denizcilik Şirketi'ne 10 yıllığına kiralanması, denizcilik sektöründe "Ballı İşbirliği" olarak niteleniyor.

M/T SHOVKET ALEKPEROVA'NIN ÖZELLİKLERİ

Name: Shovket Alekperova

IMO: 9633549

Flag: Malta

MMSI: 229898000

Callsign: 9HA3700

Former name(s):

- Huseyn Javid (Until 2014 Jun)

Vessel type: Chemical Tanker

Gross tonnage: 4,684 tons

Summer DWT: 7,100 tons

Length: 140 m

Beam: 16 m

Draught: 3.5 m

Home port: Valletta

Class society: Russian Maritime Shipping Register

Build year: 2014

Builder (*): Besiktas Shipyard - Altinova, Turkey

Owner:Armada Voyager Seven - Malta (New Owner: BMZ Group Denizcilik - Turkey )

Manager: Palmali Shipping Services - Istanbul, Turkey (Kaynak: www.denizhaber.com.tr )

http://www.denizhaber.com.tr/mt-shovket-alekperova-18-milyon-dolara-bmz-group-denizcilik-sirketine-satildi-haber-60435.htm

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Beşiktaş Malta Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (518)

SEREN ÇETİN:

NEREYE KADAR BİRGÜN GELİR HİÇ BİRŞEY KALMAZ ELLERİNDE PARA GÖZLER PARA İÇİN YAPMIYCAKLARI YOK

52
0
yanıtYanıtla
ADINI YAZIN DA:

Niye C. Başkanının oglu gemi alamazmı. güle güle kullansın. oda alsın herkez alıyo onun almasımı battı.

5
35
yanıtYanıtla
KEL ALI:

YIYIN EFENDILER YIYIN CUNKU BOYLE HALKA BOYLE YAKISIR. ATATURK BU GUNLERI GORUP IKAZ ETMISTI, AKP NIN ATATURKU SILMEK ISTEMESININ AMACI KENDI EMELLERINI HALKI UYUTARAK SOYMAKTIR

31
9
yanıtYanıtla
...:

açıklık getirelim. . . herkes bilsin. . . akpye oy verenler akpye oy verenler. . . peki kim bunlar. . . çoktan aza sıralıyorum iyi okuyun. . . iç anadolunun laiklik düşmanı yobazları, karadenizin kendine müslüman çıkarcı rantçı parayı ve mamayı seven çakma müslümanları, ayrıcalık elde ediceğini düşünen ve bunun için 13 yıldır bekleyen ve hala ağızları açık mal gibi bekleyen doğu ve güneydoğunun kürtleri. . . ayrıca mhp tabanından mamalanmak için akpye giden karaktersizleri de eklemek lazım. . .

32
7
yanıtYanıtla
By___x:

adam illa baba parası mı yesin bizim paramız dururken baba parasını ne yapacak :)

37
0
yanıtYanıtla
Laz Mobil-IOS:

Benim babamda cumhurbaşkanı olsa ben gemi filosu açardım boş boş yazmayın sanki meleksiniz hepinizin eline imkan geçse neler yapmazsınız

6
31
yanıtYanıtla
abdullah tastan:

allahtan korkmuyorsanız yetim hakkı gariban hakkını yemekten yenilmesin den korkunuz yoksa, vicadanınız yoksa öteki alemde hesaba cekilmekten korkmuyorsanız akp ye oy verinn

34
3
yanıtYanıtla
FİRAVUN:

GEMİ DEĞİL GEMİCİK GEMİCİK, HARAMZADELER

29
8
yanıtYanıtla
bilal:

alın koçum alın , nede olsa milletin parası. ama bu mal varlıklarınızın hepsine el konulacak merak etmeyin. siz yapıyorsunuzya hani. etme bulma dünyası

30
6
yanıtYanıtla
çoban:

Herkes gibi devletin parasıyla ticaret yapmadıktan sonra onunda vatandaş olarak gemide uçakta almaya hakkı var, siz gidin 2002 den önce devlet bankalarından yapılan yolsuzlukların peşine düşün , milleti de sizin gibi aptal yerine koymayın koyun olduğunuzda tescillemeyin.

4
32
yanıtYanıtla
Tüm 518 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title