Haberler

Bilal Erdoğan: "Okçuluğun Dünyadaki Merkezi İstanbul Olmalı"

Türkiye Okçular Vakfı tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası’nın Uzun Menzilli Okçuluk Yarışları Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın ok atışıyla başladı.

Türkiye Okçular Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası'nın Uzun Menzilli Okçuluk Yarışları Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan'ın ok atışıyla başladı.

Türkiye Okçular Vakfı tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası yarışları kapsamında Küçükçekmece Belediyesi dünyaca ünlü okçuları ağırladı. Türkiye Okçuluk Vakfı ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Uzun Menzilli Okçuluk Yarışları Halkalı TOKİ Bezirganbahçe Konutları karşısındaki alanda ilk defa gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Uzun Menzilli Okçuluk Yarışlarında Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan yayı eline alarak, 'Ya Hak' nidasıyla yarışlarının ilk ok atışını gerçekleştirdi. Protokol üyelerinin de ok atışı yaptığı yarışlarda, Macar sporcu Joszef Monuş ile Slovakyalı Peter Bogar gibi dünyaca ünlü sporcular da yer aldı.

"İSTANBUL OKÇULUĞUN DÜNYADAKİ MERKEZİ OLMALI"

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Türkiye Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan, "Yarın Okmeydanı'nda 4'üncü Fetih Kupamızın finalini yapacağız, bugün ise burada menzil atışlarının burada bitireceğiz. 44 ülkeden 450'nin üzerinde sporcu katıldı. Bu yarışlarda geleneksel ve olimpik alanda makaralı ve klasik olarak müsabakalar düzenlendi. Dünyada bu alanda geleneksel ile olimpiği birleştiren en büyük turnuvayı düzenliyoruz. Okçuluk vatandaşlar tarafından daha çok tanınmasını istiyoruz. Çünkü, bu güne kadar okçulukla tanışan bütün gençler okçuluğa çok ilgi gösteriyorlar, çünkü, okçuluk bizim hem ata sporcumuz, hem milli sporumuz. Gereken ilgiyi görmüyor ama son yıllarda yapılan etkinliklerde görüyoruz ki yapılan yarışlarda hemen başarılı olanları belirleyebiliyoruz. İnşallah Türkiye'de İstanbul okçuluk alanında dünyadaki merkezi olmalı. Çünkü, İstanbul'un hak ettiği yer, eskiden öyleydi. Biz Okçular Vakfı olarak bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"ATA SPORLARIMIZIN ALTINDA DERİN BİR MANEVİYAT VAR"

Uzun Menzilli Okçuluk Yarışlarına ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Temel Karadeniz, yarışların yapıldığı sırada açıklamalarda bulundu. Okçuluk sporunun Peygamber efendimiz zamanında bu yana devam ettiğini söyleyen Başkan Karadeniz, "Küçükçekmece Belediyesi ve Okçular Vakfı'nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu bu etkinliğin fethin bir gün öncesine gelmesi hepimizin için anlamlı oldu. Okçuluk bizim ata sporumuz ve gerçekten de okçuluk kaba güç göstergesi değil, içerisinde derin anlamlar yatıyor. Çünkü, Peygamber Efendimizden bu güne kadar okçulukla alakalı birçok hikaye dinledik. Peygamber efendimizin zamanında okçular tepesinin bir sadakat tepesi olduğunu ve önemini öğrendik ata sporlarımızın gelişmesi hepimiz için kıymetli, çünkü ata sporlarının altında derin bir maneviyat var" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilal Erdoğan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title