Haberler

Bilal Erdoğan'ın Konferansını Terk Eden Liselilere 'İzmir Marşı' Soruşturması (2)

SENDİKALAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Bilal Erdoğan'ın 'Yeni nesil,ş yeni anayasa' konferansına götürülmesine eğitim sendikaları da tepki gösterdi.

Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, yaşanan olayla ilgili velilerden ve öğretmenlerden şikayetler geldiğini belirterek, "Yaptığımız incelemeler ve araştırmalar sonucunda olayın vahameti bir daha gözler önüne serilmiştir. Gencecik yavrularımızı bir takım seminerler altında siyasetin malzemesi haline getirilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi. Velilerin anlattığına göre okul idaresinden görevli öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildiğine ilişkin yazıyı istemelerine karşın alamadıklarını belirten Cem Ok, "Görüşme yaptığımız öğrenci velileri, konuyu yargıya taşıyacaklarını ve yasal yollardan gerekli işlemleri başlatacaklarını belirtti. Biz de sendika olarak mağdur edilen öğrencilerin ve velilerimizin yanında olacağız" diye konuştu.

"İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK"

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel de eğitimi engelleyen neden ne olursa olsun suç olduğunu söyledi. Manisa Valisini, Manisa İl Milli Eğitim Müdürünü ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü göreve çağırdıklarını belirten Demirel, "Suç vardır. Öğrencileri, eğitimi ve mesleğini, siyasi propaganda uğruna çiğnemek vardır. Bu konunun araştırılarak suçlu olanlara gerekli olan cezanın verilmesini bekliyoruz. Bu işin takipçisiyiz. Bu tepki açıklamamızı, okuldan öğrencilerin hayır propagandası yapılan toplantıya da götürülse yapardık. Bunun da bilinmesini isteriz" dedi.

İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Demirel Bilal Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title