Haberler

Bilal Erdoğan'dan Demokrasi Şehitlerinin Ailelerine Taziye Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan ilçesini de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 84 gazi veren kahraman Kazan ilçesini de ziyaret etti. Erdoğan, "Kazan halkı olarak 4'üncü Ana Jet Üssü'nün kapısına gidip,'bu milletin uçağını bu millete bomba atmak için kullanamazsınız' dediyseniz, siz nasıl ki orada şehadete, gaziliğe yürüdüyseniz, bu millet bundan sonra daha güçlü şekilde bağımsızlığına sahip çıkacağını dünyaya gösterdi" dedi. Bilal Erdoğan, Kazanlı demokrasi şehitlerinin evlerine taziye ziyaretinde de bulundu. Erdoğan'a, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Parti Milletvekilleri Aydın Ünal, Akif Yılmaz,Ayşe Keşir de eşlik etti.

Erdoğan ilk olarak, şehit Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan burada, 6 çocuk babası olan şehit Anar'ın oğlu 15 yaşındaki Hüseyin ile yakından ilgilendi. Hüseyin Anar, Erdoğan'a, "Babam cumhurbaşkanımızın konuşmalarını bana internetten açtırıp, dinlerdi. Cumhurbaşkanımız ne zaman buraya gelecekö dedi. Anar'ınanesi Yurdagül ve eşi Nuray da "Şehidimiz sayın cumhurbaşkanını çok severdi ve onun için şehit olmaya gitti. Allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesinö diye konuştu. Erdoğan da şehit muhtarın ailesine kendileri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

VATAN GİDİYOR BEN NASIL OTURURUM

Şehitlerden 19 yaşındaki Ömer Takdemir'in babası Nihat Takdemir ise, "Oğlum evde oturuyordu, cumhurbaşkanımızın televizyondaki konuşmasını gördükten sonra, 'Baba vatan elden gidiyor, cumhurbaşkanımız çağırıyor, ben nasıl otururum' dedi ve masaya elini vurarak şehit olmaya gitti" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, aynı üs önündeki saldırıda şehit olan 63 yaşındaki Ümit Güder ile gazi olan eşi Türkan ve oğlu Mertcan Güder'in evlerini de ziyaret etti. Erdoğan'ı burada karşılayan ailenin diğer çocukları Figen ve Ferit Güder de, "Babamız şehadet, annemiz ve kardeşimiz gazilik mertebesine ulaştı. Böyle bir ailenin evlatları olarak dik duracağız. O gece tarih yeniden yazıldı ne mutlu bize ki tarihi yazan bir aileye mensubuz" diye konuştu.

KİMSE MİLETİN ÖNÜNDE DURAMAYACAK

Bilal Erdoğan, taziye ziyaretlerinin ardından Kazan Belediyesi önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, Allah bütün ailelere sabırlar versin, Allah bizleri de şehitlerimizin yolundan ayırmasın. Çünkü onlar 15 Temmuz gecesi bu milletin dirayetini, bu milletin gücünü bütün dünyaya gösterdiler.Onlar aslında bu milletin yolunu aydınlattılar, geleceğimizi aydınlattılar. Artık geleceğimiz ile ilgili yarınımız ile ilgili onların sayesinde ümitsizliğe kapılmaya gerek kalmadı. Eğer bizler o şehitlerin şehadetinin bilinci ile yaşayabilirsek,eğer bizler onların bize açtığı, aydınlattığı yolda yürümeye azmedebilirsek kimse bu milletin önünde duramayacaktır" diye konuştu.

- Kazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Lokman Ertürk Kazanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title