Haberler

Bikap Kobani'ye Gönül Köprüsü Kuracak

Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren 11 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Bitlis Adalet ve Kardeşlik Platformu (BİKAP) Kobani’de meydana gelen insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren 11 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Bitlis Adalet ve Kardeşlik Platformu (BİKAP) Kobani'de meydana gelen insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tatvan'da özel bir restorandın toplantı salonunda yapılan toplantıda BİKAP ekibi, bölgede meydana gelen savaşlar yüzünden mağdur ve mazlum olan insanlara yapacakları yardım çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. BİKAP adına basın açıklaması yapan Özgür Eğitim Sen Tatvan Temsilcisi Sinan Kıranşal, "BİKAP, temel olarak Türkiye ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerine ve özellikle Müslümanların hak ve inançları konusunda yapılan baskılara karşı mücadele etmeyi, bu anlayıştan hareketle ümmetin sorunlarına çözüm aramayı, yeryüzündeki İslami hareketlerle aynı ortak değerlere sahip olmayı önemseyerek bunu geliştirmeye katkı sunmayı, bu sorunları gündeme taşıyıp kamuoyu oluşturmayı ve söz konusu sorunlara çözüm üretebilmeyi amaç edinmiştir" dedi.

BİKAP'ın, kurulduğu günden bugüne kadar gerek Bitlis'te, gerek Türkiye'de ve gerekse tüm dünyada yaşanan zulüm ve baskılara karşı olmayı ilke edindiğini ifade ede Kıranşal "Mazlum kim olursa olsun mazlumdan yana, zalim kim olursa olsun zalimin karşısında" şiarıyla hareket eden BİKAP, zulümden kaçan Kobani halkıyla kenetlendiğimizi, kardeşlik hukukumuzun gereği olarak onlarla her türlü dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz. Bugün dört taraftan muhasara altında bulunan Kobani halkı, kendisine yapılacak yardımları bekliyor. Rabbimiz, Nisa Suresi 85. Ayette" Kim hayırlı bir işe aracılık ederse ona ondan bir pay vardır" buyurmakta. Bizler bizzat kendimiz muhacirlerle ilgili sorumluluklarımızı yerine getirip imkanlarımız çerçevesinde yardım etmekle kalmayarak; gerek muhacirlere yardım yapılmasına aracılık etmek, gerekse ilgili devlet kurumları, STK'lar ve halkımızla muhacirler arasında kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz. Özellikle son günlerde Türkiye'ye, Müslüman muhacirlerin yanında, gayrimüslim olanlarda sığınmaya başladı. Bizler mazlumları ayıramayız. Müslüman olmayanlara "bize ne" diyemeyiz. Bizler Esed zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınanlara kucak açtığımız gibi zulümden kaçan Kobani halkına kucaklarımızı ve yüreğimizi açıyoruz. Bizim bu durumlardaki temel kıstasımız hak ve adalet ölçüleri olup, zulüm kimden gelirse gelsin karşı çıkmak, mazlum kim olursa olsun sahip çıkmaktır. Bugün mazlum Kobani halkı acilen gıda, battaniye, çocuk maması, sünger, döşek, temizlik malzemesi ve giyim malzemeleri lazım. Tüm Bitlisli kardeşlerimizden bugün muhacir olan Kobani halkına yardım etmelerini bekliyoruz" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tatvan Bitlis Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title