Haberler

Bik'in Tekirdağ'daki Yetki Alanı Genişledi

BİK Tekirdağ Şube Başkanı Canbey: "Büyükşehirle birlikte yetki sınırlarımız genişledi ve artık bütün ilçeler de şubemizle çalışacak.

Basın İlan Kurumu (BİK) Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Canbey, yerel ölçekteki gazetelerde nitelikli içerik ve kaliteli baskının önem taşıdığını belirterek, "Büyükşehirle birlikte yetki sınırlarımız genişledi ve artık bütün ilçeler de şubemizle çalışacak. Bu yeni dönem hem gazeteler hem de kamu kurumlarına büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.

Canbey, Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, yerel gazetelerin bulundukları bölgenin sesi olduğuna dikkat çekerek, gazetelerin Tekirdağ'ın geleceğinde önemli yeri olduğunu söyledi.

BİK Şube Müdürlüğü olarak tek taraflı bir ilişki yerine karşılıklı etkileşimi tercih ettiklerini belirten Canbey, hem Tekirdağ halkına hem de basın mensuplarına hizmet için bu görevlerde bulunduklarını ve her zaman sorunlarını paylaşabileceklerini kaydetti.

Tekirdağ'ın, büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir dönemin başladığına işaret eden Canbey, şunları kaydetti:

"Tekirdağ, Türkiye'nin en fazla göç ve yatırım alan illerinden biri konumunda ve hızla kalkınıyor. Basın olarak bizim de bu hıza ayak uydurmamız lazım. 1 Mart 2012'den beri sadece Tekirdağ merkez bize bağlıydı. Büyükşehirle birlikte yetki sınırlarımız genişledi ve artık bütün ilçeler de şubemizle çalışacak. Bu yeni dönem hem gazeteler hem de kamu kurumlarına büyük kolaylıklar sağlayacak".

Gazeteciliğin bir kamu görevi olduğunu ve bu nedenle de yapılan yayınlarda her zaman kamu hassasiyetinin gözetilmesi gerektiğini aktaran Canbey, "Bir gazete yayın yaptığı bölgenin gözü kulağı olmalıdır ki, o bölgenin halkı onu sahiplensin. Eğer biz hep birlikte hem içerik olarak hem de görsel olarak kaliteli bir gazetecilik ortaya koyabilirsek, Tekirdağ'a da önemli bir hizmet etmiş oluruz" dedi.

Toplantıya, ilçelerdeki yerel gazetelerin temsilcileri ve Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canbey Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title