Haberler

BİK Genel Müdürü Atalay: "İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını ve ilan almasını da sağlayacağız" -

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını ve ilan almasını da sağlayacağız'' dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını ve ilan almasını da sağlayacağız'' dedi.

Elazığ'daki basın kuruluşlarının temsilcileriyle kentteki bir restoranda yemekte bir araya gelen Atalay, yaptığı açıklamada, Elazığ'da şube açacaklarını belirterek, ''Daha yakın çalışabilmek için şube açıyoruz. Hem sizi geliştirmek, yarınlara hazırlamak hem de yarınlarda sizin daha iyi yerlerde olmanızı sağlamak amacındayız. Kamu ilanlarıyla yetinen değil, çok iyi gazetecilik yapıp satıştan para kazanan, aynı zamanda da iyi satış yaptığı için iyi reklam alan, sadece Elazığ'daki iş adamlarından, iş dünyasından değil, Elazığ'ın dışındaki iş adamlarının da reklam vermeyi düşündüğü bir basın çok rahat olabilirsiniz'' diye konuştu.

Basın İlan Kurumu'nun kriterlerinden çekinenlerin olabileceğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

''Biz, size bayağı bir süre tanıyoruz, bir olgunlaşma, kendini geliştirme süresi. O süre zarfında olgunlaşma, yenilikler başladığında da yine ardına kadar size destek oluyoruz. Sizin destek alabilmeniz için Elazığlı iş adamlarını, Elazığ'da yatırım yapmayı düşünen pek çok firmayı burada sizinle buluşturur 'Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor' toplantılarımızdan birini de burada yaparız. İlk reklam bağlantılarını da orada yaparsınız.''

Gazeteciliğin dışında başka bir iş düşünmeyen bir basın dilediğini ifade eden Atalay, basın sektöründe faaliyet gösterenlerin faizsiz krediler gibi birçok olanaklarından yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Atalay, önceden belirli basın cemiyetlerine destek olabildiklerini fakat yeni süreçte, şube açtıkları illerdeki cemiyetlere de kriterler doğrultusundan destek olabildiklerini aktardı.

- "İnternet medyasının ilan da almasını sağlayacağız"

İllerde açtıkları şubelerin müdürlerini istisnai kadrodan atadıklarını, diğer personelin alımını ise KPSS sonuçlarına göre yaptıklarını belirten Atalay, şube müdürlerinde aradıkları kriterlere de değindi.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Atalay, "İnternet siteleri de resmi ilanlardan yararlanabilecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Basın İlan Kurumu, yazılı basınla ilgili bir kurum olarak faaliyete başladı. Basın İlan Kurumu, artık yazılı basınla sınırlı değil, internet medyası da geleceğin medyası ne olacaksa hepsine duyarlı hale gelmesi, onların da ihtiyaçlarına cevap vermesi gereken bir kurum olarak kendini yorumluyor ve tanımlıyor. Bu konuda da altyapısını buna göre hazırlıyor" diye konuştu.

Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 3-4 yıl önce bir söz verdiğini anımsatarak, ''İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını ve ilan almasını da sağlayacağız. Aslında bununla ilgili Başbakanımızla da bir toplantı yapıldı. Başbakanımız da bu konuda katkı ve destek vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanımız da yine internet medyasını kabul etti'' dedi.

TBMM'de internetle ilgili bir yasa taslağı çalışması olduğunu belirten Atalay, ''Sanıyorum Genel Kurul'un müsait olduğu bir zamanda oraya gelecek ve orada kararı alınacak ve kanunlaşacak. O zaman internet medyası da gazetecilik statüsüne alınacak'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Atalay Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title