Haberler

Bik Genel Müdürü Atalay'dan İnternet Medyası, Radyo ve Televizyonlara Müjde

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet medyası ile ilgili meclisteki yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından çalışanları Sarı Basın Kartı alabilecek olan internet sitelerinin kamu ilanları yayınlayabileceklerini ayrıca yerel radyo ve televizyonların da destekleneceğini açıkladı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet medyası ile ilgili meclisteki yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından çalışanları Sarı Basın Kartı alabilecek olan internet sitelerinin kamu ilanları yayınlayabileceklerini ayrıca yerel radyo ve televizyonların da destekleneceğini açıkladı.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay Nevşehir'de gazetecilerle bir araya geldi. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez'in de katıldığı toplantıda konuşan Atalay, son dönemde hızla kendisini geliştiren yerel medyanın daha da güçlü olmasını hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin güçlü bir yerel medyaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Atalay, yerel gazetelerin sürekli olarak kendilerini yenileyerek teknolojiye ayak uydurmaları tavsiyesinde bulundu.

Kamu ilanları yayınlayan yerel gazetelerin sadece ilan gelirleriyle ayakta durmaya çalışmak yerine reklam pastasından daha fazla pay alabilmek için çaba göstermeleri gerektiğini ifade eden Atalay, "Biz daha iyiyi, en iyiyi kovalayan bir basın olmak durumundayız. Bulunduğu yerle yetinmeyen, daha çok çaba harcayan, daha çok yatırım yapan ve geleceğe hazırlanan, kamu ilanlarıyla değil reklamlarla öz güvene kavuşmuş bir basın, medya arzuluyoruz. Bunun için de biz BİK olarak kamu ilanlarının devamı arzu ediyoruz, çoğalmasını arzu ediyoruz. Ama bunlarda ne kadar çoğalırsa çoğalsın yerel medyanın yetinmemesini, satıştan da gelir etmesini ve reklamdan daha fazla pay almasını arzu ediyoruz ki yerel medya daha çok yatırım yapsın, muhabirlerine daha fazla maaş versin, habercilerimiz, yazarlarımız kendilerini geliştirsin, çok daha iyi şeyler üretsin. Anadolu basınımız biraz kaderine razı bir halde. Kamu ilanları devam ettiği sürece sürdürme niyetindeler. Ama şunu bilmiyorlar ki; kriterlere uymayan gazeteler ilandan düşecek. Biz daha fazla veremeyiz. Türkiye'nin 20 Katrilyon reklam bütçesi olabilir. Çok yakında bu rakama ulaşacaktır Türkiye. Reklamı keşfedemeyen iş adamları keşfedecektir. Daha çok reklam vermeye başlayacaktır. Reklamı hak etmesi gerekenler hak ettiği zaman o reklamı alacaktır. Şu anda Türkiye'nin 4 Katrilyon reklam bütçesi var. Bu 20 Katrilyona çıkacaktır. Onun için bizim işimizi iyi yapmamız lazım" dedi.

"İNTERNET MEDYASINA, RADYOLARA VE YEREL TELEVİZYONLARA DESTEK GELİYOR"

Toplantıda internet medyası hakkında yapılması planlanan yasal düzenleme çalışmaları hakkında da bilgiler veren Atalay, meclisteki kanun tasarısının yasalaşmasının ardından internet medyası çalışanlarının da Sarı Basın Kartı alabileceklerini söyledi. Yasal düzenlemelerin ardından internet medyasının da kamu ilanları yayınlayabileceklerini belirten Atalay, bunun yanında radyo ve yerel televizyon kanallarının da destekleneceğini müjdeledi. Atalay, "İnternet basını ile ilgili yapılan çalışmayı biliyorsunuz. İnternet medyası bu güne kadar basından kabul edilmiyordu. Sözlü olarak kabul ediyoruz ama hukuki bir alt yapısı yoktu. Gazeteci statüsünde, 212'ye tabi olarak çalışabilmeleri için bir yasal çalışma gerekiyordu. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç bey o günkü basından sorumlu bakanımız, başbakanımız internet medyası ile ilgili yasal düzenleme yapılması için söz vermişlerdi. Bizde BİK olarak kardeş kuruluşumuz olan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığı ile birlikte bir takım çalışmalar yaptık. İnternet medyası ile ilgili kanun tasarısı komisyonda kabul edilerek meclis genel kuruluna kadar geldi. Yasalaştığı andan itibaren internet medyasında çalışanlar gazeteci olacak, Sarı Basın Kartı alabilecek, devlet büyüklerimizi takip edebilecek. İnternet medyası kamu ilan, reklamlarından da pay alacak. Tabi yeni bir sektör oluşuyor. Yazılı basının pastasından değil yeni oluşacak sektörden biz bu payı vermek istiyoruz. Zaten radyolar ve yerel televizyonlar için de yine destekleyici bir takım çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

Toplantıya Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, yerel gazete sahipleri ve çalışanları, ulusal ve yerel ajans ve televizyonların temsilcileri ile cemiyet üyeleri katıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Atalay Nevşehir Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title