Haberler

Bik Genel Müdürü Atalay, Aksaray'da

BİK Genel Müdürü Atalay, Aksaray'da- Atalay: "BİK, tüyü bitmemiş yetimin hakkını birisine verme mecburiyetinde olan bir kuruluş değildir. Kaliteli ve iyi gazetecilik yapan gazetelerle, hak etmeyen gazeteleri aynı kefeye koyma durumunda değiliz" Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumun tüyü bitmemiş yetimin hakkını birisine verme mecburiyetinde olmadığını belirterek, "Kaliteli ve iyi gazetecilik yapan gazetelerle, hak etmeyen gazeteleri aynı kefeye koyma durumunda değiliz" dedi.Aksaray'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Atalay, ilin reklam potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.Gazetelerin birçok alanda reklam alabileceğini dile getiren Atalay, "Aksaray'daki gazetecilerin keşfedebileceği bir pasta var. Kamu ilanlarıyla yetinmek zorunda değilsiniz. Çok fazla gazete var. Ayda 6-7 bin lira alan bir gazeteyi kendi başına döndürme şansı yok. Bir gazetenin kamu ilanlarından aylık geliri 6 bin lira ise bir o kadar da satış ve reklamdan geliri olması lazım. Zor şartlarda görev yaptığınız için sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.Atalay, Türkiye'deki yerel gazetelerde ciddi bir hareketlenmenin görüldüğünü ifade ederek, Aksaray'daki gazetelerin de kabuklarını kırarak güç birliği yapmaları gerektiğini belirtti.Basının ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu ancak bu ihtiyacı hak ederek alması gerektiğini vurgulayan Atalay, "(Benim gül gibi gazetem var. Gazetem, bayi ve abone yoluyla okuyucuya ulaşıyor. Gücümüzü de okuyucudan alıyoruz), o zaman tüketici sizi arayıp bulacak. Gazeteler böyle güçlü olsun. Özgür habercilik yapabilsin. Kendinizi kimseye borçlu hissetmeyin" ifadelerini kullandı.- "Bayi bayi kontrol yapacağız"Atalay, kamu ilanlarıyla ilgili belirledikleri kriterlere uymayan gazetelere ilan verilmeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Sahte raporlar düzenleyerek, satılmayan bir gazeteyi 500 satıyor göstermeyeceğiz. Muhabirlik yapmayan, sadece göstermelik asgari kadroda yer alan adamların olduğu bir gazeteye ilan vermeyeceğiz. Bayi bayi kontrol yapacağız. Bunu uygulamaya başladık. Bunu tamamen uygulamazsak yeniden kamu ilanları sorgulanacak. Hak etmeyen bir gazeteye kamunun parasını peşkeş çekemeyiz. BİK, tüyü bitmemiş yetimin hakkını birisine verme mecburiyetinde olan bir kuruluş değildir. Kaliteli ve iyi gazetecilik yapan gazetelerle, hak etmeyen gazeteleri aynı kefeye koyma durumunda değiliz. Bir süre tanıdık, kendinizi geliştirin.?"Toplantıya, BİK Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Aksaray Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Oflaz, ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title