Haberler

Bigg-Sea Teknogirişimcilere Destek Verecek

Güncelleme:


Sabancı Üniversitesi, Ege Üniversitesi ideEge TGB ve Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ÜSAM ile kurduğu BiGG-SEA Projesi'yle TÜBİTAK'ın teknogirişim sermayesi desteğinin uygulayıcısı olma hakkını kazandı.

TÜBİTAK önümüzdeki 3 sene boyunca başvuruların toplanması, değerlendirilip seçilmesi, eğitim, mentörlük ve önkuluçka hizmetlerinin verilmesi, panellerle TÜBİTAK'a hibe için başvurabilecek projelerin belirlenmesi görevlerini uygulayıcılara devretmek için bir çağrı açtı. Sabancı Üniversitesi'nin Ege Üniversitesi ideEge TGB ve Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ÜSAM ile kurduğu BiGG-SEA Projesi uygulayıcı olmaya hak kazandı.

BiGG-SEA Projesi kapsamında Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde 25 ili kapsayan bir alanda, girişimci adaylarına iş fikri oluşturmada, iş planı hazırlamada ve "Teknogirişim Sermaye Desteği Programı"na başvuru yapılması konusunda yardımcı olunacaktır. Üç senede 2000'den fazla girişimciye ulaşmak, 1200'den fazla girişimciye eğitimler vermek, 300'den fazla iş planı başvurusuna destek olmak hedefleniyor.

TÜBİTAK uygulayıcıların yönlendirdiği ve beğendiği iş planlarına verdiği 100,000 TL hibeyi de 150,000 TL'e çıkarıyor. Geçtiğimiz üç senede TÜBİTAK 1512 program altında 3200'den fazla girişimciden başvuru alıp, 1100'den fazlasına eğitim verip, iş planı hazırlatıp 350 girişimciye 100,000 TL hibe vermişti.

BiGG-SEA projesi 15+ üniversite, TTO, teknopark ve sanayi odası, aralarında General Electric, Eczacıbaşı, Netaş, KORDSA, Farplas gibi kurumların olduğu 13+ kurumsal ortak, aralarında 212 Ltd, Arya Women Investment Platform, BIC Angel Investments, Diffusion Capital Partners, Galata Melek Yatırım Ağı, Keiretsu Forum İstanbul, Revo Capital ve Şirket Ortağım olan yatırım gruplarıyla başlayan ve genişleyen ciddi bir destek ağıyla girişimcilere destek veriyor.

BiGG-SEA Projesi'nedestek veren kurumların ve desteklerin tanıtılacağı ve programın içeriğinin kamuoyu ile paylaşılacağı tanıtım toplantısı 6 Temmuz 2015, Pazartesi günü Karaköy Minerva Palas'ta gerçekleşecek. Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) Direktörü Kutlu Kazancı proje ile ilgili detaylı bilgi verecek. Destek veren kurumların temsilcileri kendilerini tanıtacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Ege Üniversitesi Karaköy Palas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title