Haberler

Bigalı Girişimci Adaylarına Sertifikaları Törenle Verildi

Güncelleme:

Biga'da sekizinci ve dokuzuncusu düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla bitiren girişimci adaylarına belgeleri 7 Nisan günü Biga Belediyesi'nde yapılan törenle verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 11-20 Şubat ve 03-14 Mart 2016 tarihleri arasında Biga'da sekizinci ve dokuzuncusu düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla bitiren girişimci adaylarına belgeleri 7 Nisan günü Biga Belediyesi'nde yapılan törenle verildi.

Girişimcilik Eğitimi belge törenine Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü temsilcisi, KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü temsilcisi, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Umum Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Ünal, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile girişimci adayları ve basın mensupları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş: "Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda gerçekleştirilen "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ"ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023'te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız.

Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bigamıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun. Değerli Eğitimci Sadık Vural ile birlikte bu eğitimi en iyi şekilde sürdürerek, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Eğitimleri başarıyla tamamladığınız ve yeni iş fikirlerinizi hayata geçirdiğiniz taktirde 50 bin TL hibe ve 100 bin TL'ye kadar 0 faizli kredi desteği sizleri bekliyor.

Sadece bu girişimci belgesiyle iş hayatına atılmakla kalmayıp bundan sonra da devletin çeşitli alanlarda yapacağınız yatırımlara göre destekleri devam edcektir. KOSGEB destekleri, yine İŞKUR'un yapmış olduğu istihdam ile ilgili destekleri gibi birçok alanda devam ediyor.

Ama öncelikli olarak girişimcilik sertifikasıyla alacağınız bu ilk destek sizlerin tulumbaya konan ilk su gibi olacaktır. Önemli olan bu tulumbadaki suyu iyi değerlendirebilmek. Fikirleri ortaya çıkartabilmek.

Piyasa ve rekabet şartları acımasız. Onun için hesaplamalarınızı yaptığınız iş alanına göre şehrinizin ya da yapacağınız yatırımın ilgi alanına göre fizibilite etmeniz gerekiyor. Bunlar için Oda olarak sizlere her zaman destek vermeye hazırız.

Bugün çağımız bilim ve teknoloji çağı. Bu çağda bir çok yatırım alanı var. Onları da gözden geçirmek gerekiyor. Tek alanda değil birçok alanda işler yapılabilir. Ama büyük projeler büyük hedefler yavaş yavaş hazmederek yapılmalıdır. Son olarak, bu eğitimi başarıyla tamamladığımız için hepinizi tebrik ediyorum. Sizlere Oda meclisimiz ve yönetim kurulumuz adına başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan'ın girişimci adaylarına hitaben yaptığı konuşmanın ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Çağlayan Biga Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title