Haberler

Bigadiçli Şehit Torunlarına Şeref Belgesi

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde dedeleri Çanakkale’de şehit düşen 61 şehit torununa Bigadiç Kaymakamlığı tarafından şeref belgesi verildi.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde dedeleri Çanakkale'de şehit düşen 61 şehit torununa Bigadiç Kaymakamlığı tarafından şeref belgesi verildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olması nedeniyle Bigadiç Kaymakamlığı tarafından, dedeleri Çanakkale'de şehit düşmüş Bigadiçli şehit torunlarına Şeref Belgesi verildi. Tören Bigadiç Eti Holding İlköğretim Okulu seminer salonunda gerçekleşti. Programa İlçe Kaymakamı Barış Aktan, İlçe Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmethan Doğan, İlçe Cumhuriyet Savcısı Kenan Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Bigadiç Eti Maden İşletmeleri Müdürü Bilal Ambar, daire amirleri, şehit yakınları ve torunları katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan verilere bağlı olarak yapılan törende Bigadiç'ten Çanakkale'ye giderek cephede şehit olan 140 askerden sadece 61'nin yakınlarına ulaşılabildi. Düzenlenen tören ile 61 şehidin torunlarına şeref belgesi verildi. Duygusal anların yaşandığı törende Bigadiç İlçe Kaymakamı Barış Aktan, "Şehitler şefaat ederlermiş inşallah sizde şehitlerimizin şefaatine nail olursunuz.Öğrencilerimizden isteğim şudur ki; Bir şehidin evladına yakışır bir şekilde hayat sürmeleri, İnşallah bu uğurda hayatla mücadele edecekler bu vatana millete çok güzel hizmetler edeceklerini umut ediyor tüm şehit torunlarımızın anlından öpüyorum."dedi.

Şeref Belgelerini alan öğrenci velilerinden Hasan Ovalı "Böyle bir program hazırlayıp çocuklarımıza çok anlamlı şeref belgesi takdim ettiklerinden dolayı tüm şehit torunları adına Başta Kaymakamımız Barış Aktan olmak üzere ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder sonsuz şükranlarımı sunarım" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi İsmail Avcu Balıkesir Bigadiç Yerel Haberler

title