Haberler

Biga'yı Mesken Tutan Leylekler, Baharı Müjdeliyor

Baharın müjdeleyicisi leylekler, Biga ilçesindeki arazilerde görülmeye başlandı.

Baharın müjdeleyicisi leylekler, Biga ilçesindeki arazilerde görülmeye başlandı.

Toprak İlmi ve Ekoloji Uzmanı Dr. Muhammet Akkaya, yaptığı açıklamada, leyleklerin, havaların ısınmasıyla sıcak ülkelere göç ettiğini bildirdi.

Bu kuşların, göç sırasında sıcak hava akımlarından yararlanarak kara üzerinden uçabilmek için kıtadan kıtaya, özellikle İstanbul, Çanakkale ve Cebelitarık boğazlarından geçtiğini belirten Akkaya, Avrupa'da yoğun tarıma geçilmesi dolayısıyla leyleklerin beslenebilecekleri çayır ve sulak alanların azaldığına dikkati çekti.

Akkaya, tarım ilaçlarının yoğun şekilde kullanılmasının, geniş leylek sürülerinin yok olmasına neden olabileceğine değinerek, "Nesli tehlike altında olmasa da sulak alanların kurutulması sonucunda Türkiye'deki sayıları azalmaktadır. Bahar mevsiminin gelmesiyle kendisini göstermeye başlayan leylekler, Savaştepe köyüne geldi. Köy girişinde konaklayan bu leylekler, çayırlık alanda solucan, çekirge, sümüklü böcek, fare, kurbağa, balık ve yılanları yiyerek besleniyor" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Cebelitarık Çanakkale İstanbul Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title