Haberler

Biga Turizm Destinasyonu Oluyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin zengin tarihi geçmişi, doğası, eti ve sütüyle meşhur ilçesi Biga, turizm destinasyonu oluyor.

Homeros'un kutsal kitaplardan sonra en fazla okunan İlyada destanının geçtiği topraklar olan Biga'nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için ilk adım atıldı ve turizm değerlerinin nasıl tanıtılacağıyla ilgili geniş katımlı bir çalıştay düzenlendi. Biga Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 'Biga Nasıl Turizm Destinasyonu Olur' konulu toplantıya Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Marka Kent Uzmanı ve Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr Metin Çelik, şehirlerin markalaşma süreçlerinde tanıtım çalışmalarını yapan Sami İşleker ile Biga'nın önde gelen işletme sahipleri, otelciler, turizmciler, Pomak ve Boşnak derneklerinden temsilciler ve basın mensupları katıldı.

"Biga'ya turist getirmek dünyanın en kolay işi"

Bigalıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Marka Kent Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Metin Çelik Biga'nın nasıl turizm destinasyonu olacağına dair kapsamlı bir sunum yaptı. Yapılan sunumda Biga'ya turist getirmenin dünyanın en kolay işi olduğuna vurgu yapan Çelik, "Biga çok büyük turizm potansiyeli olan bir yer. Bu topraklar, Parion ve Priapos gibi tarihi M.Ö 7. yüzyıla kadar uzanan antik şehirlerin bulunduğu, M.Ö 334 yılında Büyük İskender ve Pers İmparatoru lll. Darius arasında geçen ve belki de dünya siyasi haritasının gidişatını değiştiren meşhur Granikos Savaşının olduğu topraklardır. Biga aynı zamanda ülkemizin kaderinin tayin edildiği Çanakkale Savaşlarında, ilk hastane ve şehitliklerin de kurulduğu yerdir. Coğrafi konumu itibari ile her yıl 4 milyon ziyaretçinin Çanakkale'ye giderken geçtiği bir güzergahtır. Dolayısıyla Biga, gerek tarihi geçmişi, gerekse doğası itibari ile turizm potansiyeli oldukça yüksek olan bir ilçemizdir. Bizler de bu potansiyelin doğru hedef kitlelere duyurulması için çalışıyoruz. Bunun için paket tur programları oluşturuyoruz ve oluşturduğumuz bu paket turları hayata geçirmek için turizm paydaşları nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Hazırladığımız paket tur programları belirlediğimiz doğru hedef kitlere ulaştıkça turizmde canlanmalar başlayacaktır." dedi.

"Biga'da turizm namına her şey mevcut"

Biga'nın turizm alanında gelişme göstermesi için yoğun çaba sarf eden Belediye Başkanı İsmail Işık ise, yaptığı konuşmada ilçenin dünyanın en önemli savaşlarından biri olarak kabul edilen Granikos savaşının geçtiği, Çanakkale savaşlarının ilk şehitliklerinin kurulduğu, Parion antik şehri ve Nilüfer Gölü gibi doğal güzelliklerin bulunduğu bir coğrafyada yer aldığının altını çizerek, turizmin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Işık Metin Çelik Çanakkale Biga Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title