Haberler

Biga Stp'nin 138'inci Olağan Toplantısı

Biga Sivil Toplum Platformu'nun (STP) 138'inci Olağan Toplantısı, Biga Ticaret Borsası Mümin Çalışkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Biga Sivil Toplum Platformu'nun (STP) 138'inci Olağan Toplantısı, Biga Ticaret Borsası Mümin Çalışkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Şadan Doğan başkanlığında yapılan toplantıda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan, OSB'de yapılan altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çağlayan, 49 sanayi parselinden 47'sinin yatırımcılara tahsis edildiğini belirterek, "Üretimde olan firma sayısı 35 inşaat aşamasında 8, proje aşamasında 4, tahsisi yapılmayan 1 firma olup, bugün itibariyle toplam 800 kişi sezonda ise bin 200 kişi çalışmaktadır. Bütün parsellerin üretime geçmesi durumunda 2 bin kişi istihdam edileceği tahmin edilmektedir" dedi. OSB'ye bitişik üçüncü sınıf tarım arazileri ve Balıklıçeşme merası için ön çalışma yaptıklarını da anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Şartlar oluşur oluşmaz en kısa zamanda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunacağız.Bölgemizde doğalgaz henüz bulunmamaktadır. Bu da yatırımcılarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak girişimlerimiz ve görüşmelerimiz devam etmektedir. GMKA'ya yapılan proje kapsamında 1 milyon 27 bin liralık altyapı çalışmaları projemiz onaylanmış bütçenin yüzde 75 karşılığı 770 bin lira hibe alınmış kalan kısmı ise OBS tarafından karşılanmaktadır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Şadan Doğan Çağlayan Biga Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title