Haberler

Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Törenle Açıldı

Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan '10. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı' Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen törenle açıldı.

İlçedeki 20 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde düzenlenen ve üç gün açık kalacak fuara katılan 122 firma, bin 22 peronda stant açtı. Açılışa, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna,CHP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Öz ve Muharrem Erkek, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık,Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay,AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, iş adamları,daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Önemli firmaların fuarda stant açtığını belirten Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Şadan Doğan, "Tarımsal mekanizasyon, zirai ilaç, tohum, gübre, un ve yem sanayi, dondurulmuş, kurutulmuş ve konserve gıda, süt teknolojileri, süt ve süt ürünleri, ormancılık, mobilya, otomotiv, demir çelik, metal, yapı teknolojileri, finans, hizmet sektörlerinin önemli marka ve firmalar fuarda stant açtı. Fuardan beklentilerimiz büyük. Biga'mızın potansiyelini ortaya çıkarması açısından çok önemlidir" dedi.

Biga'nın gerek tarım ve hayvancılık potansiyeli, organize sanayi bölgesi, gerekse büyük sanayi yatırımcılarıyla her geçen gün Güney Marmara'nın ve Türkiye'nin önemli bir ekonomik merkezi haline geldiğini belirten Doğan, "Fuarda yalnızca Biga'mızın üretimden kaynaklanan potansiyelini değil, aynı zamanda diğer bölgelerdeki marka ve firmaların da ilgisini görme fırsatı elde ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra fuar açılışına katılan protokol üyeleri, stantları gezdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kürşat Tuna Çanakkale Marmara Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title