Haberler

Biga'da Vatandaşlara 10 Bin Fidan Dağıtıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99.yıl dönümü ve 21 Mart Dünya Ormancılık kutlamaları kapsamında tüm şehitler anısına vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 99.yıl dönümü ve 21 Mart Dünya Ormancılık kutlamaları kapsamında tüm şehitler anısına vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga İlkokulu önünde düzenlenen fidan dağıtım töreninde, fıstık çamının önemine değinerek, halkın aldığı fidanları dikerek gözü gibi baktığını söyledi. Genel, Orman Genel Müdürlüğünün her ili bir ağaç ile özdeşleştirdiğini, Çanakkale'nin gül ve erguvanla bilindiğini belirterek, geçen yıl Biga'da erguvan dikimine başlandığını hatta tohum ekilerek 4 bin civarında erguvan fidanı yetiştirildiğini kaydetti. Biga Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış ise 2014 yılı içinde 20 bin fıstık çamı fidanının halka dağıttıklarını belirterek, "10 bin fidanı bugün vatandaşlara dağıtmaya başladık. Dünya Ormancılık Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızla halkın orman ve ağaç sevgisini artırıp, çevre ve doğa bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Mercan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ceylan, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr Muhammet Akkaya, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Çanakkale 21 Mart Biga Yerel Haberler

title