Haberler

Biga'da Atık Su Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Kocabaş çayı üzerinde kirlilik yükünü azaltacak olan Biga Belediyesi atık su arıtma tesisinin temeli, atıldı.

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Kocabaş çayı üzerinde kirlilik yükünü azaltacak olan Biga Belediyesi atık su arıtma tesisinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Törende konuşan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Japonya uluslar arası ilişkiler ajansının iller bankası ile yaptığı anlaşma neticesinde avantajlı bir kredi imkanı bulduklarını ifade etti. Özkan, "İlçe merkezimizden kaynaklanan atık suların arıtılması ve su kaynaklarımızın kirlenmesini önlemek için Belediyemizin yatırım programı olan Atık su Arıtma Tesisimiz mülkiyeti belediyemize ait olup Hamdibey Mah. Kadıovası Mevkiinde bulunmaktadır. 46 bin 654 metrekare yüzölçümlü alanda inşaatına başlanmıştır. Tesisimiz, çevresel değerlerimizin korunması, ekolojik dengenin tahribini ve yok olmasının önlenmesi, insan ve diğer canlıların gelişmesini, doğal yapılarına uygun bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerinin sağlanması, kirlilik yüklerinin azaltılması için atık suların arıtılarak alıcı ortamların kirletilmesinin önlenmesi amacını taşımaktadır" dedi.

İller Bankası tarafından hazırlanan proje maliyetinin 5 milyon 682 bin 760 TL olduğunu söyleyen Özkan, "İler Bankasının Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile TK-P20 nolu Kredi Anlaşması ile belediyelere sağlamış olduğu 7 yıl geri ödemesiz, 25 yıl süreli uygulama kredi anlaşmasını imzalamış bulunmaktayız. Türkiye'de ilk imzalayan 4 belediyeden biri biz olduk. Uygulama ihalesine de ilk çıkan belediyeyiz. Atık su arıtma tesisimiz bu yıl itibariyle büyük ölçüde tamamlanacak olup, 2014 yılı başlarında hizmete açılacaktır. İller Bankası kontrollüğünde ilerleyen 13972 m3/gün kapasiteli, 2 kademeli, 90 bin kişi

nüfusa hizmet edecek olan Aktif Çamur Sistemi ile çalışan Atık su Arıtma Tesisimiz, havalandırmalı kum tutucu, terfi merkezleri, dağıtma yapısı, anaerobik havuzlar, havalandırma havuzları, çökeltme havuzları ve idari binaları içermektedir. Kaba inşaat, mimari ve ince işler, elektrik ve mekanik işleri, alt yapı ve çevre düzenlemelerini kapsamaktadır" dedi.

Törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, Uluslar arası İlişkiler Daire Başkanı İbrahim Şahin, Gintek Grup şantiye şefleri Mustafa Kılıç ve Metin Bezci, Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. Törende, kurban kesilerek dua edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Çanakkale Kocabaş Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title