Haberler

Biga Belediye Meclisinden Darbe Girişimine Karşı Ortak Tepki

Biga Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Biga Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Meclis Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, toplantısı öncesi, 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe kalkışmasına tepki olarak belediye meclisinde grubu bulunan partiler adına ortak bir bildiri okudu.

Meclis Toplantısı öncesi ortak bildiriye destek vermek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ilçe başkanları ve temsilcileri ile Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve mahalle muhtarları da Meclis Salonu'nda yer aldılar. Ayrıca belediye personeli ve halktan da ortak bildiriye destek olmak isteyenler katılım gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Biga Belediye Başkanı İsmail Işık darbeye karşı hazırlanan ortak metni okudu. Metinde, Biga Belediye Meclisi olarak darbe girişimine karşı ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı çıkıldığı belirtilerek "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimizin, devletin liyakat sistemine göre yönetilmesi konusunda ortak tavır takınması gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan mücadelenin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu, bu uğurda ne bedeller ödendiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu bedellerin yine ödenmesi gerekiyorsa hep birlikte, omuz omuza ödeyeceğiz. Demokratik bir ülkede hiç kimse millet iradesine pranga vuramaz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar, kardeşi kardeşe düşman etmek üzerine kuruludur. Değerli Bigalılar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşen toplantıdan çıkan fotoğrafı hepimiz çok önemsiyoruz. Bu onursuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinde, Türk insanının siyasi görüş ayırt etmeksizin bir araya gelmesi yatmaktadır. Sokaklarda her görüşten insanımız birlik ve beraberlik için dik bir duruş sergilemiştir. Kurtuluş mücadelesinin en sert şekilde verildiği bu topraklarda, ecdadımızın izinden giderek, en büyük mirasımız Cumhuriyeti'mizi, onun ilke ve inkılaplarını korumak; laik ve demokratik bir ülkede yaşamak ve gelecek kuşaklara da yaşatmak istiyoruz. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ilçemizde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmamıştır. Biga Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve çalışanlarına, polisimize, askerimize ve sokaklara çıkarak demokrasi mücadelesi veren halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunarız" denildi.

Darbeye karşı ortak metnin okunmasında birliktelik içinde ortaya konan fotoğraf ise olumlu karşılandı. Belediye Meclisi'nde grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Ahmet Şahin ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Özgür Ceylan ve Belediye Meclisi'nde grubu bulunmayan Saadet Partisi ilçe temsilcisi Metin Yazan, Demokrat Partisi İlçe temsilcisi Faruk Kısa, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Çimen yan yana oturdular. Meclis toplantısını da izleyen siyasi parti temsilcileri ve belde belediye başkanları daha sonra Belediye Başkanı İsmail Işık'ı makam odasında ziyaret ettiler ve kısa sohbet gerçekleştirdiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Işık Biga Yerel Haberler

title